Bugün Üseyd bin Hudayr dünya çapında çok sayıda insanı etkileyen çok önemli bir konudur. Küreselleşmenin ve ara bağlantıların artmasıyla birlikte Üseyd bin Hudayr, kimseyi kayıtsız bırakmayacak şekilde genel ilgi konusu haline geldi. Üseyd bin Hudayr, toplum üzerindeki etkisinden kişisel düzeydeki sonuçlarına kadar yaygın tartışmalara yol açtı ve hem uzmanların hem de vatandaşların ilgisini çekti. Bu makalede Üseyd bin Hudayr'in farklı yönlerine bakacağız ve farklı bağlamlardaki sonuçlarını inceleyeceğiz.
Üseyd bin Hudayr (ö. 641), İslam peygamberi Muhammed'in sahabisidir.
Doğum tarihi bilinmemektedir. Medine'nin Evs kabilesinin Beni Abdüleşhel koluna mensuptur. Müslüman olmadan önce Medine'de bulunan iki büyük kabileden birisi olan Evs kabilesinin reisiydi.
Peygamberin Medine'ye Kur'an öğretmesi için gönderdiği Mus'ab bin Umeyr aracılığıyla müslüman oldu. İkinci Akabe Biatı'na kabilesini temsilen katıldı.
Uhud ve Hendek muharebelerine katıldı. Okur-yazar olduğu için vahiy katipliği yapmıştır. Güzel sesle Kur'an okuduğu, meleklerin kendisini dinlemeye geldiğine dair hadisler vardır.
Usayd, hicretin 20. yılında Şaban ayında vefat etti. Cenazesi Ömer bin Hattab tarafından Baki Mezarlığı'na kadar taşındı ve burada defnedildi.[1]
![]() | İslam ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |