(!)

Bu yazımızda son zamanlarda pek çok kişinin dikkatini çeken (!) konusunu derinlemesine inceleyeceğiz. (!), bilimden popüler kültüre kadar çeşitli alanlarda çok fazla ilgi ve tartışma yaratan büyüleyici bir konudur. (!)'i keşfederken, geçmişi ve evriminden geleceğe yönelik sonuçlarına kadar çeşitli yönlerini inceleyeceğiz. (!)'i daha iyi anlayabilmek için uzmanların konuyla ilgili farklı bakış açıları ve görüşlerinin yanı sıra (!)'den etkilenen bireylerin somut deneyimlerini de inceleyeceğiz. Bu makale, bu konu hakkındaki bilgi birikimini ve tartışmayı zenginleştirmek amacıyla (!)'in kapsamlı ve güncellenmiş bir görünümünü sağlamayı amaçlamaktadır.

Parantez içinde ünlem veya "(!)"; Türkçede söylenilen cümlenin ironik, dalga geçme amaçlı, iğneleme veya ciddi manada söylenmediğini göstermek için cümle sonuna koyulan işarettir, normal ünlem işareti ile karıştırılmamalıdır.[1]

Örnekler

•Ne de çok kitap okumuş benim güzel kardeşim (!).

•Evet, istediğin gibi 300 sayfalık yazıyı 1 dakikada yazdım (!).

•Yok ya! Zaten bende nefes almadan yaşıyordum, iyi etmişsin (!).

•Kardeşimi çok severim (!).

•Teyzemler bana kendi çocuğu gibi baktı (!).

Kaynakça

  1. ^ "Ünlem İşareti ( ! ) ve Kullanıldığı Yerler". www.turkedebiyati.org. 19 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2022.