Ahmet Hamdi Selçuk

Ahmet Hamdi Selçuk tarih boyunca araştırma, tartışma ve yansıma konusu olmuş bir konudur. Önemi ve etkisi toplumun, kültürün ve insan gelişiminin farklı yönlerine yansır. Ahmet Hamdi Selçuk, ortaya çıkışından bu yana merak uyandırmış ve çeşitli disiplinlerde araştırmalara konu olmuş, bu da onun hakkındaki anlayışımızı genişletmemize olanak sağlamıştır. Bu makalede, günlük yaşam üzerindeki etkisinden daha geniş bağlamlardaki önemine kadar Ahmet Hamdi Selçuk ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz. Ayrıntılı bir analiz yoluyla, Ahmet Hamdi Selçuk'i çevreleyen gizemleri ve karmaşıklıkları açığa çıkarmaya çalışacağız ve bu konuda kapsamlı ve zenginleştirici bir vizyon sunmayı hedefleyeceğiz.

Ahmet Hamdi Selçuk
DoğumAhmet Hamdi Selçuk
1906
İskenderun, Hatay
Ölüm30 Aralık 1980
VatandaşlıkTürk
EğitimAnkara Hukuk Mektebi
MeslekSiyasetçi
Çocuk(lar)1

Ahmet Hamdi Selçuk (1906, İskenderun, Hatay - 30 Aralık 1980), Türk siyasetçidir.

Ankara Hukuk Mektebi mezunudur. Ziraat Bankası Muhasebe Kontrol Kalemi Mukayyidi, Akdağmadeni ve Bozüyük Müddeî-i Umûmîmiliği, Basmüdde-î Umûmî Muavinliği, Halkevi Propaganda Kolu Şefliği, Hatay Halk Partisi İdare Heyeti Azalığı ve İskenderun Parti Reisliği, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Teşebbüs Komitesi Başkanlığı, İskenderun Cumhuriyet Halk Partisi Başkanlığı ve Halkevi Başkanlığı, Hatay Devleti Millet Meclisi İskenderun Mebusluğu, Hatay Devleti Millet Meclisi Adliye ve Teşkîlât-ı Esâsiye Encümeni Reisliği, TBMM VI.(Ara seçim) ve VII.Dönem Hatay milletvekilliği ve VII. Dönem TBMM Baskanlık Divânı Kâtip Üyeliği yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 11 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2012.