Altın Kumsal

Bu yazımızda uzmanlar ve kamuoyunda büyük ilgi ve tartışma uyandıran önemli bir konu olan Altın Kumsal konusuna değineceğiz. Altın Kumsal, çeşitli yönleri kapsayan ve günümüz toplumunda önemli öneme sahip bir konudur. Altın Kumsal, siyasete olan etkisinden popüler kültüre olan etkisine kadar dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çekmeyi başardı. Bu makale boyunca, bu aşkın konunun kapsamlı ve zenginleştirici bir vizyonunu sağlamak amacıyla Altın Kumsal ile ilgili farklı bakış açılarını ve yaklaşımları inceleyeceğiz.

2020 yılında Altın Kumsal

Altın Kumsal veya Altınkum Plajı, Kıbrıs'ın Karpaz Yarımadası'nda, Dipkarpaz ile Apostolos Andreas Manastırı arasında bulunan bir plajdır.

Doğusunda yer alan İyitaş Burnu'ndan batısında yer alan Adatepe Tombolosu'na kadar yaklaşık 4 kilometre boyunca uzanan Altın Kumsal, denizden 130 metre kadar içeriye girer ve kum tepeleriyle çevrelenir. İsmini sahip olduğu altın rengi kumlardan alır. Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında yer alan kumsal, Caretta caretta ve Chelonia mydas türü deniz kaplumbağaları için bir yumurtlama alanıdır.[1][2][3]

Kaynakça

  1. ^ Çağlar, Nazenin (2009). "Altınkum (KKTC) ve çevresinin jeomorfolojisi" (PDF). İstanbul Üniversitesi - Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi. 30 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ Kerime, Karabacak (2016). "Arazi Kullanımı Planlaması Yönünden Karpaz Yarımadası'nın Turizm Alanları" (PDF). Coğrafya Bilimleri Dergisi. 14 (2). ss. 107-134. 3 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 30 Ağustos 2021. 
  3. ^ "Karpaz Yönetim Planı" (PDF). KKTC Çevre Koruma Dairesi. 30 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi.