Bu vesileyle Ansiklopedistler'in heyecan verici dünyasına giriyoruz. Ansiklopedistler çok eski zamanlardan beri dünya çapında milyonlarca insanın merakını ve ilgisini uyandırmıştır. Toplum üzerindeki etkisi, tarihsel önemi, popüler kültür üzerindeki etkisi veya bilimsel alandaki önemi nedeniyle Ansiklopedistler insanlık üzerinde silinmez bir iz bıraktı. Bu makale boyunca, Ansiklopedistler'i çevreleyen farklı yönleri ve perspektifleri inceleyerek onun hayatımızdaki önemini ve etkisini daha iyi anlayacağız. Kısacası, Ansiklopedistler'in sunduğu her şeyi keşfetmemizi sağlayacak büyüleyici bir yolculuğa kendimizi kaptırıyoruz. Bu heyecan verici macerada bize katılın!
Ansiklopedistler, 1731-1777 yılları arasında Fransa'da aydınlanma yıllarında Encyclopédie'yi çıkaran aydınlardır. 17 ciltlik ansiklopedi, zamanın bütün bilgilerini toplar. Ansiklopedistler, bir gün dünya uygarlığı topyekûn yok olsa ve insanlık her şeyi yeniden inşa etse, bu ansiklopediye başvuracaklardır diye düşünerek bunu yayımlamışlardır.
Ansiklopedistlerin başında 990 madde yazan Diderot vardır. D'Alembert, Rousseau, Buffon, Daubenton, Marmontel, d'Holbach, Bordeu, de Jaucourt, Turgot, Quesnay, Haller, Condillac, Montesquieu, Necker, Grimm ansiklopediye yazan düşünür, sanatçı ve bilimcilerdir.
18. yüzyılda ansiklopedistler burjuva devrimleri sırasında ortaya çıktılar. Otoriterciliğe karşı çıktılar. Newton ve Locke'u baştacı ettiler. Bilimcilik, akılcılık, deneycilik şiarları oldu. Hümanist, seküler, din dışı, modern bir yazma yöntemi uyguladılar. Mısır, Siyam, Çin gezilerinde bu insanların dindar olmayışlarına karşı erdemli olduklarını gördüler. Bütün insanlarda sağduyu düzeyinde saf bir iman olduğunu keşfettiler.