Bugün Arap Hristiyanlar geniş bir kitlenin büyük ilgisini çeken bir konudur. İster bir kişi, ister bir olay, ister bir trend, ister tarihi bir olay olsun, Arap Hristiyanlar her yaştan ve her kesimden bireyin ilgisini çekmiştir. Bu makale, Arap Hristiyanlar'in günümüz toplumundaki önemini ve etkisini ayrıntılı olarak araştırıyor ve günlük yaşamın çeşitli yönleri üzerindeki etkilerini ve etkilerini vurguluyor. Arap Hristiyanlar, kökeninden zaman içindeki evrimine kadar çağdaş dünyada önemli bir iz bırakmıştır ve bu makale onun alaka düzeyini derinlemesine analiz etmeyi amaçlamaktadır.
Arap Hristiyanlar (Arapça: العرب المسيحيين Al-'Arab Al-Masihiyin) Hristiyanlık dinine mensup etnik Araplar,[1] Arap vatandaşları veya anadili Arapça olan kişilerdir. Birçok modern Arap Hristiyan Yemen'in Kahlani Qahtani olarak adlandırılan (Gassaniler, Lahmîler, Banu Judham ve Hamedan gibi) İslam öncesi kavimlerin soyundan gelir.
Çoğunlukla Hatay'da yaşayan Antakya Rumları, Türkiye'deki Arapça konuşan ve böylece Arap Hristiyan olarak kabul edilen topluluklardan biridir. Antakya ayrıca Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'nin tarihi merkezidir.
Günümüzde yüz binlerce Arap Hristiyan, Orta Doğu'nun dışında diaspora olarak yaşar. Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Küba, Şili, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Venezuela Arap Hristiyan diasporasının yoğun olduğu ülkelerdir. Ayrıca Avrupa'da özellikle de Birleşik Krallık, Fransa (Lübnan ve Kuzey Afrika ile olan tarihi bağlarından dolayı) ve İspanya (Fas'ın kuzeyi ile olan tarihi bağdan dolayı) ile düşük yoğunluğun olduğu Almanya, Hollanda, İrlanda, İtalya ve Yunanistan Arap Hristiyanların yaşadığı yerlerdir. Bunların içinde Avrupa ve Amerika kıtalarında 400.000 Arap Hristiyan'ın Filistin diasporası içinde yaşadığı tahmin edilmektedir.