Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü

Bu yazımızda Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü konusunu derinlemesine inceleyeceğiz. Tarih boyunca Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, kültür ve sanattan bilim ve teknolojiye kadar toplumun çeşitli alanlarında önemli bir rol oynamıştır. Ayrıntılı bir analiz yoluyla, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'in çağdaş bağlamda öneminin yanı sıra günlük yaşamın farklı yönlerinin gelişimi ve evrimi üzerindeki etkisini de analiz edeceğiz. Ek olarak, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'in zaman içinde nasıl birden fazla yoruma ve yaklaşıma maruz kaldığını ve bunun günümüzdeki geçerliliğine nasıl katkıda bulunduğunu inceleyeceğiz. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ortaya çıkışından bugünkü varlığına kadar dünyada silinmez bir iz bırakmıştır ve bu makale onun etkisini derinlemesine inceleyip anlamayı amaçlamaktadır.

Basın-Yayın ve Enformasyon
Genel Müdürlüğü
BYEGM
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi7 Haziran 1920) (1920-06-07)
Kapanış tarihi10 Temmuz 2018) (2018-07-10)
Sonraki kurum
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Başbakanlık
Yıllık bütçe₺297.305.000 (2017)[1]

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ya da tam adıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslararası haberleşme, basın-yayın ve iletişim kurumları ile ilişkilerini yürütmekle görevli kurum.

Tarihçe

7 Haziran 1920'de Mustafa Kemal Paşa'nın isteğiyle kurulan kurumun ilk adı "Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umûmîsi" idi ve TBMM Başkanı ile Başbakana bağlıydı. 8 Ağustos 1984 tarih ve 231 sayılı kanûn hükmünde kararname ile "T.C. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü" adını aldı. 10 Temmuz 2018 tarihinde kapatılarak görev ve yetkilerinin yanı sıra tüm mal varlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredildi.

Kaynakça

  1. ^ "2017 Yılı TBMM Bütçe Görüşmeleri". TBMM. 6 Aralık 2016. 14 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar