Bilimsel kuşkuculuk

Günümüz dünyasında Bilimsel kuşkuculuk toplumda büyük ilgi gören ve tartışılan bir konudur. Tarih boyunca Bilimsel kuşkuculuk, günlük yaşamın çeşitli yönlerinde etkisini ve kapsamını anlamaya çalışan farklı alanlardaki uzmanların çalışma ve analiz konusu olmuştur. Bilimsel kuşkuculuk, başlangıcından günümüze kadar gelişmiş ve çağdaş dünyanın sunduğu değişikliklere ve zorluklara uyum sağlamıştır. Bu makalede, Bilimsel kuşkuculuk'in önemini ve günümüz toplumu üzerindeki etkisini, ayrıca bu konu etrafında var olan farklı bakış açılarını inceleyeceğiz.

Bilimsel kuşkuculuk; savların bilimsel araştırmalarla desteklenip desteklenmediği ve yinelenip yinelenemediğini araştıran bilim alt dalı.[1] Robert K. Merton'a göre, tüm düşünceler sınanmalı ve bilimsel toplulukların derinlemesine inceleme yapmasını olanaklı kılmalıdır.[2] Bu olgu Merton normları olarak adlandırılmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ Stemwedel, Janet D. (29 Ocak 2008), "Basic concepts: the norms of science", ScienceBlogs: Adventures in Ethics and Science, Seed Media Group, 12 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 21 Temmuz 2014  (1942)
  2. ^ Merton, R. K. (1942). The Normative Structure of Science.