Cartoon Network ve LGBT temsili

Bu yazımızda son yıllarda büyük ilgi ve tartışma konusu olan Cartoon Network ve LGBT temsili konusuna değineceğiz. Cartoon Network ve LGBT temsili karışık görüşlere yol açtı ve bu alanda çok sayıda uzmanın incelemesine konu oldu. Bu makale boyunca, kökeni ve evriminden mevcut toplum üzerindeki etkisine kadar Cartoon Network ve LGBT temsili ile ilgili farklı yönleri derinlemesine analiz edeceğiz. Ayrıca bu konuda kapsamlı ve zenginleştirici bir vizyon sağlamak amacıyla Cartoon Network ve LGBT temsili etrafında var olan farklı bakış açıları ve yaklaşımları da inceleyeceğiz. Hiç şüphe yok ki Cartoon Network ve LGBT temsili detaylı bir şekilde araştırılmayı hak eden güncel bir konudur ve bu makalenin bu konuda yeni ve anlayışlı bir bakış açısı sağlayacağından eminiz.

Rebecca Sugar, Temmuz 2019'da düzenlenen 78. yıllık Peabody Ödüllerinde kabul konuşması yapıyor

1992'de açılan bir Amerikan TV kanalı olan Cartoon Network ve 2001'de başlayan yetişkinlere yönelik gece programlama bloğu Adult Swim, programlarında düzenli olarak lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT ) karakterlere yer veriyor.

2010'larda Cartoon Network, ana karakterleri kimliklerini ifade eden ve LGBT odaklı hikâyelerde yer alan çok sayıda çizgi filme yer verdi. Bu karakterler Garnet, Pearl ve Princess Bubblegum'u içerir. Ağ, Adventure Time ve Steven Universe gibi "LGBT temsilinin güçlü şampiyonları" olduğu söylenen şovlara ev sahipliği yaptı.[1] Steven Universe'ün yaratıcısı Rebecca Sugar'a yöneticiler tarafından merkezi bir queer romantizmin dahil edilmesinin şovunu sona erdirebileceği söylendiğinden, bu temsili elde etmek zordu.[2] Steven Universe'ün ikonik düğün bölümünün ilk taslağı hazırlandığında, eşcinsel evlilik Amerika Birleşik Devletleri'nin çoğunda henüz yasal değildi.

Cartoon Network şovlarının LGBTQ temsilindeki rolü, ağda Steven Universe Future'ın yayınlanması ve HBO Max'te yayınlanan Adventure Time: Distant Lands ve DC Super Hero Girls'teki karakterlerle 2020'lerde devam etti. LGBTQ karakterleri içeren diğer şovlar OK KO!: Let's Be Heroes ve Craig of the Creek idi . Aralık 2020'de Cartoon Network ve HBO Max Kids & Family'nin programlama başkanı Amy Friedman, üretim, geliştirme ve geliştirme alanlarındaki projeleri değerlendirmek için LGBTQ+ topluluğu da dahil olmak üzere "kapsayıcılık ve eşitlik yelpazesinde kendimize" baktıklarını belirtti.[3]

Kaynakça

  1. ^ "The rise of queer representation in LGBT cartoons". Lesbian News. 1 Mart 2016. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2020. 
  2. ^ "The rise of queer representation in LGBT cartoons". PinkNews. 12 Ağustos 2020. 24 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2020. 
  3. ^ "Diversity in TV Animation: Finally, Some Progress!". Animation Magazine. 30 Aralık 2020. 31 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2020.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)