Defensin

Çağdaş dünyada Defensin toplumumuzda merkezi bir yere sahiptir. Etkisi siyasetten popüler kültüre, teknolojiden ekonomiye kadar hayatın her alanına uzanıyor. Bu makale, Defensin'in etkisini ve alaka düzeyini derinlemesine inceleyerek, içinde yaşadığımız dünya üzerindeki etkilerini ve sonuçlarını analiz edecektir. Çok disiplinli bir yaklaşımla, zenginleştirici ve yapıcı bir tartışmayı teşvik etmek amacıyla Defensin'e ilişkin daha eksiksiz ve bağlamsal bir bakış açısı sağlamak amacıyla bu olguyu ve sonuçlarını kapsamlı bir şekilde anlamaya çalışacağız.

Defensinler, omurgalıların ve omurgasızların her ikisinde de bulunan küçük (15-20), sisteince zengin katiyonik proteinlerdir. Bakteriler, mantarlar ve kapsüllü virüsler karşısında etkin hale geçerler.

6 ila 8 sistein kalıntısını saklayan 15-20 amino asitden meydana gelmişlerdir.

Bağışıklık sisteminin hücreleri, örneğin nötrofiller ve hemen hemen bütün epiteliyal hücreler, bakterileri fagosite etmede yardımcı olan bu proteinleri içerirler.

Çoğu defensinin işleyişi, elektriksel çekim yoluyla mikrobiyalın hücre zarını delip-geçerek açılan pordan hücre içeriğini dışarıya akıtma suretiyledir.

Çeşitleri

Defensinlerin üretiminden sorumlu olan genler yüksek oranda polimorfikdir. Bazıları saklıdır; bununla beraber, β-defensinlerin işaretleri küçük boyutlu, katiyonik yükün yüksek yoğunluğpunda ve 6 sistein-kalıntılı motif içermektedir.

Kaynakça

Dış bağlantılar