Dikdik

Günümüz dünyasında Dikdik geniş bir kesimin merakını ve ilgisini çeken bir konu. Dikdik, günümüzdeki geçerliliği, toplum üzerindeki etkisi veya tarihsel önemi nedeniyle her yaştan ve her kökenden bireylerin hayal gücünü yakalamıştır. Popüler kültür üzerindeki etkisinden akademik ve bilimsel alanlarla olan ilgisine kadar Dikdik sürekli çalışma ve ilgi konusu olmaya devam ediyor. Bu makalede, Dikdik'in farklı boyutlarını inceleyerek onun sonuçlarını, zaman içindeki gelişimini ve mevcut bağlamdaki anlamını analiz edeceğiz. Ayrıca Dikdik'e ilişkin farklı bakış açılarını inceleyerek, onun farklı çalışma ve uygulama alanlarındaki önemini ve alaka düzeyini vurgulayacağız.

Madoqua
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Takım: Artiodactyla
Familya: Bovidae
Oymak: Neotragini
Cins: Madoqua
Ogilby,1937

Dikdik, Madoqua cinsini oluşturan 60 cm uzunluğu ve 35 cm yüksekliği ile dikdik dünyanın en küçük antilop türlerinin ortak adı. Tedirgin olduğu zaman çıkardığı kısık seslerden ötürü böyle adlandırlmıştır. Ama çok keskin bir ıslık da çalar. Bu ürkek hayvan, en küçük kuşkulu bir gürültü işitince, zıplayarak ve zikzaklar çizerek kaçar.

Yalnızca erkek dikdikin boynuzları vardır. Eti insanlar tarafından makbul sayılmadığı için, birçok antilobun tersine avcılardan yana korkusu yoktur. Öte yandan, leşçil (leş yiyen) hayvanlar tarafından kovalandığı zaman da ufak tefek olduğu için rahatça dikenli çalılıkların içine dalıp gizlenir. Peşine düşen yırtıcı hayvanlar da bu çalılıklara girmeyi göze alamazlar. Bu yüzden de dikdik savanananın daha çok çalılık bölgelrinde yaşar. Yine de çok sakınıktır ve yiyeceğini aramak için gece olmasını bekler. Ot ve akasyaları yer; su gereksimini, büyük ölçüde karşılayan meyvelerden sağlar.

Türler

Dış bağlantılar