Doğan Onur hakkında konuşurken bu konu hakkında daha fazlasını öğrenmek için merak etmemek mümkün değil. Tarihsel önemi, günümüz toplumu üzerindeki etkisi veya günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisi nedeniyle Doğan Onur, her yaştan ve yaşam tarzından insanın dikkatini çekmiştir. Doğan Onur, ortaya çıkışından günümüze kadar hem araştırmacıların, hem akademisyenlerin hem de meraklı kişilerin çalışma ve ilgi odağı olmuştur. Bu makalede Doğan Onur ile ilgili farklı yönlerin yanı sıra mevcut bağlamdaki önemi ve alaka düzeyini de inceleyeceğiz.
Doğan Onur (1936, Ağrı - 21 Şubat 2008, Ankara), Türk siyasetçidir.
1963 yılında Türkiye Yol-İş Federasyonunu kuran mahalli sendikalardan Amasya Yol-İş Sendikası'nın (Bayındırlık İşçileri Sendikası) 1960 öncesi kurucularından biriydi.
1970 yılında yapılan Yol-İş Federasyonu'nun 5. Olağan Genel Kurulunda Teşkilatlandırma Sekreterliği görevine getirildi. 1973 yılında Ankara YSE-İŞ Sendikasının kurulmasına öncülük etti. Federasyonun 6, 7, 8 ve 9. çalışma dönemlerinde de Teşkilatlanma Sekreterliği görevini sürdürdü. 1983 yılında bu görevinden istifa etti.
5 Haziran 1977 genel seçimlerinde CHP'den 16. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek 12 Eylül 1980 askeri darbesine kadar görev yaptı. 1984 yerel seçimlerinde ise Halkçı Parti'den Bakırköy belediye başkan adayı oldu. Evli ve üç çocuk babası olan Onur, 21 Şubat 2008 tarihinde Ankara'da öldü.[1]
![]() | Türk siyasetçi ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |