Dumlupınar Bulvarı (Ankara)

Bu yazımızda son yıllarda büyük ilgi gören bir konu olan Dumlupınar Bulvarı (Ankara) hakkında konuşacağız. Dumlupınar Bulvarı (Ankara) günümüz toplumunu doğrudan etkilemesi nedeniyle her yaştan ve her kökenden insanın ilgisini çeken bir konudur. Yıllar geçtikçe, Dumlupınar Bulvarı (Ankara) uzmanlar ve hayranlar arasında tartışmalara yol açtı ve bu da bizi onun gerçek anlamının ne olduğunu ve yaşamlarımız üzerinde ne gibi etkileri olduğunu merak etmeye yöneltti. Bu yazıda Dumlupınar Bulvarı (Ankara)'i derinlemesine inceleyeceğiz ve bugün bu heyecan verici ve güncel konuya ışık tutmaya çalışacağız.

Eskişehir Yolu (2013)

Dumlupınar Bulvarı, Ankara'yı Temelli ve Polatlı üzerinden Eskişehir'e bağlayan önemli devlet yollarındandır. Yolun Ankara şehir merkezinden geçen kısmının resmî adı İsmet İnönü Bulvarı'dır. Yol aynı zamanda yine Polatlı üzerinden İzmir'e geliş-gidişler için kullanılmaktadır. Eskişehir Yolu'nun şehir merkezi ile Ankara çıkışı arasında kalan kısmı çok sayıda devlet binası ile tanınmıştır. Sayıştay, Dışişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Millî Kütüphane, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, MTA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve MGK binası bunlardan en çok bilinenleridir. Çevresi Söğütözü, Çukurambar, Beysukent, Çayyolu, Ümitköy ve Bilkent gibi Ankara'nın yeni ve zengin semtleri ile çevrelenmiştir. Bulvarın üzerinden metro hattı geçmektedir.

Yol üzerinde çok sayıda üniversite kampüsü de bulunmaktadır; Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kampüsleri bunlardan bazılarıdır.

Etimesgut ve Sincan ilçeleri de kısmen bu yoldan yararlanmaktadır. Yol, Ankara Çıkışı'nda Çevre Yolu'na bağlanmaktadır. Proje halinde olan İncesu Karayolu Tüneli ile birlikte Mamak semtine bağlantısı sağlanacaktır.

Galeri