Ebu Abbas

Günümüzde Ebu Abbas dünya çapında birçok insanın genel ilgisini çeken bir konu haline geldi. Bunun alaka düzeyi ve önemi günümüz toplumunda büyük tartışmalara ve analizlere yol açmıştır. Farklı açılardan bakıldığında Ebu Abbas, uzmanların ve hayranların dikkatini çekerek konuşmalarda, tartışmalarda ve araştırmalarda yinelenen bir konu haline geldi. Kültüre, ekonomiye, siyasete ya da kişisel düzeydeki etkisi nedeniyle Ebu Abbas sürekli dikkat ve çalışma noktası olmaya devam ediyor. Bu makalede, Ebu Abbas'in anlamını ve öneminin yanı sıra modern toplum üzerindeki etkisini de kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz.

Ebu Abbas
DoğumMuhammad Zaidan
10 Aralık 1948
Safed
Ölüm8 Mart 2004 (55 yaşında)
Irak
MilliyetFilistin
MeslekAsker

Ebu Abbas, (asıl adı: Muhammad Zaidan), (d. 10 Aralık 1948, Safed – ö. 8 Mart 2004, Irak). Filistinli yarı askerî grup Filistin Kurtuluş Cephesi'nin (FKC) kurucusu ve lideri.

1977'de kuruluşundan beri, Abbas liderliğindeki FKC, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) bir üyesi oldu ve hem FKÖ'den hem de Yaser Arafat'ın El-Fetih hareketinden destek gördü. Abbas'ın adı, 1985'te İtalyan yolcu gemisi Achille Lauro'nun kaçırılması ile duyuldu. ABD ve İtalya'dan gelen yoğun politik baskılar sonucu, Tunus Abbas'ı sınırdışı etti. Abbas da bunun üzerine Bağdat'a sığındı. Irak'ta kaldığı süre boyunca (Saddam'ın devrilmesine kadar) FKC yönetimini elinde tuttu.

5 Nisan 2003'te Suriye'ye kaçmak üzereyken, ABD güçleri tarafından Irak'ta yakalandı. İtalya yargılanmak üzere iadesini istedi. Pentagon, Abbas'ın 9 Mart 2004'te gözetim altında iken doğal nedenlerle öldüğünü duyurdu. FKC, Amerikalıların liderlerini öldürdüğünü iddia etti. Amerikan makamları Abbas'ın cenazesini, Batı Şeria'daki Ramallah'ta gömülmek üzere Filistin Kızılay'ına vermeyi kabul ettiyse de İsrail buna engel oldu ve cenaze Şam'daki şehitler mezarlığına gömüldü.

Dış bağlantılar