Bugün Erving Goffman hala toplumda güncel bir konudur. Bu konunun artan önemi nedeniyle, sonuçlarını ve sonuçlarını anlamak çok önemlidir. Bu yazıda Erving Goffman ile ilgili geçmişinden bugünkü etkisine kadar farklı yönleri inceleyeceğiz. Ayrıntılı analiz yoluyla, konu hakkında daha fazla anlayış ve tartışmayı teşvik etmek amacıyla Erving Goffman'in eksiksiz ve objektif bir görünümünü sağlamaya çalışıyoruz. Erving Goffman hakkındaki bilgi düzeyiniz ne olursa olsun, bu makalenin bilgilendirici olmasını ve bugün bu çok önemli konu hakkında daha fazla bilgi edinme konusunda ilginizi çekmesini umuyoruz.
Erving Goffman (11 Haziran 1922 - 19 Kasım 1982), bazıları tarafından "Yirminci yüzyılın en etkili Amerikan sosyoloğu"[1] olarak kabul edilen Kanada doğumlu bir sosyolog, sosyal psikolog ve yazardır. 2007 yılında Times Higher Education Guide; onu Michel Foucault, Pierre Bourdieu ve Anthony Giddens'in arkasında ve Jürgen Habermas'ın önünde beşeri ve sosyal bilimlerde en çok alıntı yapılan altıncı yazar olarak listeledi.[2]
Goffman, Amerikan Sosyoloji Derneği'nin 73. başkanıydı. Sosyal teoriye bilinen en iyi katkısı, sembolik etkileşim çalışmasıdır. Bu, 1956 tarihli The Presentation of Self in Everyday Life adlı kitabından başlayarak dramaturjik analiz biçimine dönüştü. Goffman'ın diğer önemli çalışmaları arasında Asylums (1961), Stigma (1963), Interaction Ritual (1967), Frame Analysis (1974) ve Forms of Talk (1981) sayılabilir. Başlıca çalışma alanları arasında gündelik hayatın sosyolojisi, sosyal etkileşim, benliğin sosyal inşası, deneyimin sosyal organizasyonu (çerçevelenmesi), toplam kurumlar ve damgalar gibi sosyal hayatın belirli unsurları yer alır.