Bu makalede, çeşitli alanlarda yaygın ilgi ve tartışmalara yol açan Eugène Soubeiran konusu ele alınacaktır. Eugène Soubeiran son yıllarda ilgi kazanan ve günümüz toplumunda büyük merak uyandıran bir kavramdır. Bu doğrultuda, Eugène Soubeiran'i çevreleyen farklı kenarlar ve perspektiflerin yanı sıra farklı bağlam ve durumlardaki etkisi de araştırılacaktır. Bu konunun tam ve dengeli bir vizyonunu sunmak amacıyla konunun hem olumlu hem de olumsuz yönleri analiz edilecektir. Ayrıca alanında uzman kişilerin görüşleri sunulacak ve Eugène Soubeiran'in günümüzdeki önemini örnekleyen spesifik vakalar incelenecektir.
Eugène Soubeiran (5 Aralık 1797, Paris - 17 Kasım 1859, Paris) Fransız bir bilim adamıydı. Kloroformu birbirinden bağımsız olarak keşfeden üç araştırmacıdan biriydi. Bulgularını ilk yayınlayan kişi Soubeiran'dı, ancak her biri keşif ile yayın arasında bir zaman aralığının geçmesine izin vermiş olabileceğinden, keşfi gerçekte ilk kimin yaptığını belirlemek zordur.
1823'ten itibaren Paris'teki La Pitie Hastanesi'nde baş eczacı olarak görev yaptı. 1832'de Paris'teki hastaneler ve bakımevleri (hôpitaux et hospices de Paris) için bir ilaç üretim ve dağıtım merkezi olan Pharmacie Centrale'nin müdürü oldu.[1] Ertesi yıl eczacılık alanında yardımcı doçent olarak seçildi ve ardından Ecole de Pharmacie'de fizik kürsüsünün sorumluluğunu üstlendi. Tıp diplomasını aldıktan sonra Tıp Fakültesi eczacılık kürsüsüne atandı.[2]