Ezgim Kılınç

Bugün Ezgim Kılınç toplumun çeşitli alanlarında giderek daha alakalı hale gelen bir konudur. Politikadan bilime, kültürden teknolojiye kadar Ezgim Kılınç araştırmacıların, uzmanların ve kamuoyunun ilgi odağı haline geldi. Küresel çapta bir etkiye sahip olan Ezgim Kılınç, etkileri ve sonuçları etrafında tartışmalara, araştırmalara ve hatta toplumsal hareketlere yol açtı. Bu makalede, Ezgim Kılınç'in günümüz toplumundaki rolünü inceleyeceğiz, önemini, zorluklarını ve bu bağlamda önerilen olası çözümleri analiz edeceğiz.

Ezgim Kılınç
Doğum12 Aralık 1968
Türkiye
MeslekOyuncu
Ödüller1999 - Bedia Muvahhid Ödülü
Misyon

2000 - Afife Jale Tiyatro Ödülleri (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu)
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı

2008 - Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu)
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

Ezgim Kılınç, Türk oyuncu, balerin.

İBB Şehir Tiyatroları oyuncusudur. Birçok tiyatro ödülüne değer görülen sanatçı, reklam filmi oyunculuğu da yapmıştır.

Yaşamı

Bursa'da doğdu.[1] Tiyatrocu bir aileye mensuptur.[1] Tiyatro ve bale eğitimi aldı. 1990'lardan itibaren reklam filmlerinde rol aldı. İlk reklam filmi Naşit Özcan'la rol aldığı Pamukank reklamı idi.

1998'de İBB Şehir Tiyatroları'nda oyunculuğa başladı; ilk olarak Lüküs Hayat'ta rol aldı.[1] Alman oyun yazarı Heiner Müller’in Misyon adlı oyunundaki rolü ile 1999'da Bedia Muvahhid Ödülü'ne; Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyununda rolü ile 2000 yılında 4. Afife Tiyatro Ödülleri'nde En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne değer görüldü.

Kristal Elma Ödülü kazanan Turkcell telesekreter reklamında canlandırdığı patronuna hayran olan çılgın sekreter rolü ile tanındı.[1]

İBB Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunundaki performansıyla 2008'de 13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri'nde "Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu" seçildi.[2]

Rol aldığı tiyatro oyunları

Şehir Tiyatrosunda oynadığı oyunlar;

Rol aldığı dizi ve filmler

Kaynakça

  1. ^ a b c d "İşte sekreter!". www.hurriyet.com.tr. 16 Eylül 1999. 30 Mart 2025 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2025. 
  2. ^ "13. Sadri Alışık Ödülleri". Milliyet. 29 Nisan 2008. 21 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2025. 

Dış bağlantılar