Füze savunması

Günümüz dünyasında, Füze savunması toplumun farklı alanlarıyla olan ilgisi nedeniyle büyük ilgi görmüştür. Füze savunması hem sosyal bilimlerde hem de teknolojide tartışma konusu haline geldi ve farklı disiplinlerden uzmanlar arasında farklı görüşler ortaya çıktı. Ayrıca Füze savunması, insanların günlük yaşamları üzerinde önemli bir etki yaratarak kararlarını ve davranışlarını etkiledi. Bu nedenlerden dolayı Füze savunması'in bugün oynadığı rolü ve farklı bağlamlarda geleceği nasıl şekillendirdiğini detaylı bir şekilde analiz etmek önemlidir. Bu yazıda Füze savunması'in farklı boyutlarını ve günümüz toplumundaki önemini inceleyeceğiz.

THAAD sistemi

Füze savunması, düşman füzelerinin algılanması, izlenmesi, durdurulması ve tahrip edilmesiyle ilgili bir sistem, silah veya teknolojidir. Başlangıçta nükleer kıtalararası balistik füzelere (ICBM) karşı savunma olarak tasarlanmış olup sonradan daha kısa mesafeli nükleer olmayan taktik füzeleri de içerecek şekilde genişledi.

ABD, Rusya, Çin, Hindistan, İsrail ve Fransa tarafından bu tür hava savunma sistemleri geliştirilmiştir.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Demonstration of integrated missile air defense system by June next year: Dr VK Saraswat". domain-b.com. 10 Aralık 2007. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2017. 

Dış bağlantılar