Bu yazıda Fethi Altay'i farklı yönlerini ve bakış açılarını keşfederek ayrıntılı olarak analiz edeceğiz. _Var1 günümüzde yaygın olarak tartışılan ve son derece alakalı bir konudur ve bu makalede, çeşitli alanlardaki önemini ve etkisini tam olarak anlamak için konunun farklı boyutlarını inceleyeceğiz. Bu doğrultuda, Fethi Altay'i farklı perspektiflerden inceleyerek okuyucunun bu konu hakkında eksiksiz bir genel bakış elde etmesini sağlayacak bilgi ve analizler sunacağız. Tarihinden ve evriminden pratik sonuçlarına kadar, Fethi Altay'in tüm ilgili yönlerini kapsayacak kapsamlı bir analize dalacağız.
Fethi Altay, (d. 1890 Elazığ - ö 27 Eylül 1968) Türk 5[1] ve 6.[2] dönem milletvekili, eğitmen, denetçi, kontrolör ve şeftir.
Babasının adı Hacı Ahmet olan Altay, ilk ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Ardından İstanbul Ulumu Âliyye-i Ticariyye Mektebi'nde eğitim gördü ve mezun oldu. Altay, Elazığ Maarif Müfettişliği Katipliği, Elazığ Askeri Rüşdiye Lisan-ı Osmani öğretmeni, müdür muavini ve eşya ziraat dersleri öğretmeni, Elazığ ibtidaiye başöğretmeni, İspirto ve ispirtolu içkiler inhisarı muhasebe şubesi hesap memuru, Elazığ iktisat bankası müdürü, Ziraat Bankası muhasebe şefi ve Bolu şubesi müdürü, 5. ve 6. Dönem Elazığ milletvekilliği, Belediye bankası kontrolörlüğü, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Şubeler müdürlüğü bölge şefliği, Ticaret işleri müdürü ve Merkez kontrolörlüğü, İşçi sigortaları kurumu denetçiliği görevlerinde bulunmuştur.
19 Eylül 1952 yılında emekliye ayrılmış ve 27 Eylül 1968 tarihinde ölmüştür.
Elazığ mebusu Fethi Altay ve Siird mebusu Naki Bekmenin andiçmesi