Fred Ramdat Misier

Fred Ramdat Misier alanına her zaman sürekli ve artan bir ilgi olmuştur. Tarihteki önemi, günümüz toplumu üzerindeki etkisi veya günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisi nedeniyle Fred Ramdat Misier akademisyenlerin, uzmanların ve meraklıların dikkatini çekti. Yıllar boyunca, dünyadaki önemi ve rolü daha iyi anlaşılmaya çalışılarak ayrıntılı olarak tartışıldı ve analiz edildi. Bu makalede, Fred Ramdat Misier'in farklı yönlerini ve perspektiflerini inceleyerek zaman içindeki gelişimini ve bugünkü etkisini inceleyeceğiz. Ayrıca, Fred Ramdat Misier alanında meydana gelen yeni trendlere ve ilerlemelere ışık tutmak amacıyla konuyla ilgili en son araştırmaları inceleyeceğiz.

Fred Ramdat Misier
3. Surinam Cumhurbaşkanı
Görev süresi
8 Şubat 1982 - 25 Ocak 1988
Başbakan Henry Neijhorst
Errol Alibux
Wim Udenhout
Jules Wijdenbosch
Yerine geldiği Henk Chin A Sen
Yerine gelen Ramsewak Shankar
Kişisel bilgiler
Doğum Lachmipersad Frederik Ramdat Misier
28 Ekim 1926
Paramaribo, Surinam
Ölüm 25 Temmuz 2004 (77 yaşında)
Paramaribo, Surinam
Evlilik(ler) Hilda Doergadei Dewanchand

Lachmipersad Frederik Ramdat Misier ya da daha yaygın kullanımıyla Fred Ramdat Misier (d. 28 Ekim 1926 - ö. 27 Haziran 2004), Surinamlı avukat ve siyasetçi. Misier, Amerika kıtasının güneyinde, coğrafi açıdan Güney Amerika olarak adlandırılan kısımda yer alan Surinam'da 1982 ile 1988 yılları arasında devle başkanlığı makamında bulunmuştur.

Dönemin Genelkurmay Başkanı olan Dési Bouterse tarafından devlet başkanı olarak atanmadan önce, Yargıtay Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Misier, ülkenin üçüncü devlet başkanı olarak 8 Şubat 1982 - 25 Ocak 1988 tarihleri arasında makamda bulunmuştur. 25 Ocak 1988'de görevi halefi Ramsewak Shankar'a bırakarak makamdan ayrılmıştır.

27 Haziran 2004 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından eski başkanlardan Jules Wijdenbosch yaptığı açıklamada, Misier'in, Surinam'ın yeni demokratik sürecinde hayatî bir rol oynadığını ve ülkesi için benzeri görülmemiş gelişmeler yaşattığını ifade etmiştir.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Surinam eski başkanlarından Misier, hayatını kaybetti". 4 Aralık 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2004.