Güç kaynağı (bilgisayar)

Günümüz dünyasında Güç kaynağı (bilgisayar) dünya çapında çok sayıda insanın dikkatini ve ilgisini çeken bir konudur. Tarihsel önemi, çağdaş toplum üzerindeki etkisi veya popüler kültür üzerindeki etkisi nedeniyle Güç kaynağı (bilgisayar) her yerde yinelenen bir konuşma konusu haline geldi. Siyasi tartışmalardan akademik tartışmalara kadar Güç kaynağı (bilgisayar) hayatın her alanında duygu, düşünce ve düşünceleri harekete geçiren sıcak bir konu olmaya devam ediyor. Sınırları aşan önemiyle Güç kaynağı (bilgisayar), her yaştan ve her kökenden bireylerin ilgi odağı olmaya devam ediyor, ilgi ve tartışma yaratmaya devam eden bir konu olarak kendisini pekiştiriyor.

Üst kapağı çıkarılmış bir ATX güç kaynağı ünitesi

Bilgisayar güç kaynağı, bilgisayarın dahili bileşenleri için şebeke AC'sini düşük voltajla düzenlenmiş DC gücüne dönüştüren bir kaynaktır. Modern kişisel bilgisayarlar evrensel olarak anahtarlamalı güç kaynaklarını kullanır. Bazı güç kaynaklarında giriş voltajını seçmek için manuel bir anahtar bulunurken diğerleri otomatik olarak şebeke voltajına uyum sağlar.

Farklı bilgisayar sistemlerine ve boyutlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış birden fazla güç kaynağı türü (ATX, SFX, LFX vb.) vardır. ATX, masaüstü bilgisayarlar için en yaygın form faktörüdür.[1]

Kaynakça

  1. ^ Demirci, Berk (26 Mayıs 2023). "Güç Kaynağı (PSU) Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Çalışır?". Geek. 4 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar