Günümüzde Google Play edition dünya çapında birçok insanın dikkatini çeken bir konudur. Toplum üzerindeki etkisi, tarihle ilgisi veya kültür üzerindeki etkisi nedeniyle Google Play edition kendisini çok çeşitli izleyicilerin ilgi odağı olarak konumlandırmayı başardı. Bu makalede, Google Play edition'in farklı yönlerini kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz, çeşitli bağlamlardaki önemini ve sonuçlarını analiz edeceğiz. Google Play edition, kökeninden şu andaki evrimine kadar bizi, onun günlük hayatımızdaki anlamı ve alaka düzeyi üzerinde düşünmeye davet ediyor. Google Play edition dünyasını derinlemesine incelerken ve onu bu kadar ilgi çekici bir konu haline getiren incelikleri ortaya çıkarırken bize katılın.
Google Play edition Google tarafından Android işletim sistemini çalıştıran bir tüketici mobil cihazları dizisi. Samsung TouchWiz veya HTC Sense gibi orijinal ekipman üreticisinden "cilt" alan bu cihazlarda Android'in standart sürümlerinden farklı olarak, üreticiden veya kablosuz operatör değişiklikleri olmadan Android'in "stok" sürümünü çalıştırıyorlar.[1] Bu, aslında onları yazılım olarak Google Nexus cihazları gibi yapıyor, ancak Google Nexus marka bilinci taşımıyor; donanımları, Play sürümlerinin dayandığı orijinal cihazların donanımından farklı değil. Bu nedenle, yazılım, orijinal üreticinin donanımında işlev görecek hafif, son derece küçük değişiklikler içeriyor.
Bu cihazlar taşıyıcı kilidi ve GSM tabanlı olup yalnızca Google'ın Play Store'u aracılığıyla sunulmaktadır. Bu cihazlar için güncellemeler Google tarafından gönderilir (taşıyıcıları bypass eder), ancak orijinal cihaz üreticisi tarafından verilir. Nexus serisindeki ürünlerdeki gibi, güncellemeler doğrudan Google tarafından sağlanmasa da, bu cihazlar Nexus ürünleri ile hemen hemen aynı zamanda Android güncellemelerini alıyor.[2]
Ocak 2015'te Google, son Google Play sürümü telefonunun satışını durdurdu. Google, programın bitimini hiçbir zaman resmi olarak ilan etmemiş olsa da, o tarihten beri yeni telefonlar açıklanmadı.[3] Ancak, stok Android cihazları hâlen yapılmaktadır. 2017'den itibaren Google (Pixel), HMD Global (Nokia) ve Lenovo (Motorola) gibi şirketler tarafından yapılmaktadır.
![]() | Bu madde önerilmeyen biçimde kaynaklandırılmıştır.Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) ( |