Güneşi Gördüm

Bu makale, okuyuculara bu konu hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bir bakış sunabilmek için Güneşi Gördüm'i farklı açılardan ele alacaktır. İlgili hususlar analiz edilecek, ilgili veriler sunulacak ve alanında uzman kişilerin çeşitli görüşleri sunulacaktır. Güneşi Gördüm günümüz toplumunda büyük ilgi ve merak uyandıran bir konudur, dolayısıyla farklı alanlardaki önemini ve etkisini anlamak için bu konunun derinlemesine incelenmesi önemlidir. Bu makale boyunca, okuyuculara bu konuyla ilgili eksiksiz ve zenginleştirici bir genel bakış sağlamak amacıyla Güneşi Gördüm'in farklı yönleri incelenecektir.

Güneşi Gördüm
Güneşi Gördüm film afişi
YönetmenMahsun Kırmızıgül
YapımcıMurat Tokat
SenaristMahsun Kırmızıgül
OyuncularMahsun Kırmızıgül
Demet Evgar
Murat Ünalmış
Cemal Toktaş
Altan Erkekli
Ümit Okur
MüzikMahsun Kırmızıgül
Yıldıray Gürgen
Tevfik Akbaşlı
Görüntü yönetmeniSoykut Turan
KurguHamdi Deniz
StüdyoBoyut Film
CinsiSinema filmi
TürüDram
RenkRenkli
Yapım yılı2009, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i12 Mart 2009
Süre120 dk.
DilTürkçe
Bütçe6,000,000 $
Hasılat12,812,281 $[1]

Güneşi Gördüm Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci yönetmenlik denemesi olan bu filmde, kalabalık bir ailenin dramını anlatıyor. Film, 2009 yılındaki 82. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı olarak seçilmiştir.

Konusu

Mayınların arasında Doğu'da bir Kürt sınır köyü. 25 yıldır iki tarafın arasında kalan çaresiz insanlar. Zorunlu göç uygulaması nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan, köylerinden ayrılmak zorunda kalan Altun Aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar. Davut Altun, ailesi ile birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç'e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul'a doğrudur.[2] Yolculuk başlamıştır. Bitmek bilmez fırtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikâyesidir.

Oyuncu kadrosu

Kaynakça

  1. ^ (Türkçe) 27 Ocak 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ "GunesiGordum.com / Hikâye". 5 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2011.