Harrods

Günümüz dünyasında Harrods, yaşamın çeşitli alanlarında son derece önemli ve alakalı bir konu haline geldi. Harrods hem kişisel hem de profesyonel düzeyde büyük bir etki yarattı ve kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. Harrods'i çevreleyen, onun önemini ve derinlemesine anlaşılması gerektiğini gösteren çok sayıda çalışma, araştırma ve tartışma vardır. Bu makalede, Harrods ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz, mevcut toplum üzerindeki etkisini ve gelecekteki olası gelişimini analiz edeceğiz. Ayrıca Harrods'in günlük hayatımızdaki ve çeşitli endüstri ve sektörlerin gelişimindeki olası yansımaları ve sonuçları üzerinde düşüneceğiz.

Harrods'un Londra'daki binası

Harrods Londra'nın en ünlü mağazalarından biridir. Aynı zamanda dünyanın en ünlü ve en büyük mağazaları arasındadır. Mağaza binası şehir merkezinin batısında Royal Borough of Kensington and Chelsea, Brompton Road'da yer alır.

Tarihçe

İşletme 1834 yılında Charles Henry Harrod tarafından kuruldu ve 1849'da Londra'nın Knightsbridge bölgesine yerleşti. 1883'te çıkan bir yangınla bina tamamen yandı ve 1894 ile 1903 arasında mağazanın şu anda bulunduğu bina Eklektisizm stilinde yapıldı. 1931 yılında firma Anonim şirket olarak kamuya açıldı ve FT 30 Index'ine girdi. Mağaza binası, 1974'ten beri üç defa IRA'nın terör saldırısına maruz kaldı. Son saldırı 17 Aralık 1983'te oldu ve 6 kişi öldü.

Sahipliği

Mağaza 1985 yılında Mohamed Al-Fayed tarafından satın alındı. Al-Fayed binayı Mayıs 2010'da girişimci Katar Holding'e sattı. Basında çıkan haberler göre satış fiyatı 1.8 milyar Euro idi. Ancak bu meblağ Al-Fayed tarafından onaylanmadı.[1][2]

Kaynakça

  1. ^ Tagesschau.de „Qatar Holding sichert sich Luxuskaufhaus Harrods“ (haber artık online değil) Artikel vom 8. Mai 2010
  2. ^ "Zeitungsbericht zum Verkauf in der Sun". 19 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2013.