Heinrich Rubens

Bu yazıda Heinrich Rubens'i ve onun günümüz toplumu üzerindeki etkisini kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz. Heinrich Rubens, son yıllarda çok sayıda uzman ve akademisyenin dikkatini çeken, yoğun tartışmalara yol açan, çok sayıda analiz ve araştırmaya yol açan bir konudur. Uzun zamandır farklı alanlarda tartışma konusu olan Heinrich Rubens, siyasetten ekonomiye, kültürden teknolojiye kadar her şeyi etkiliyor. Sonraki paragraflarda Heinrich Rubens'in farklı yönlerini, zaman içindeki gelişimini ve bugün sahip olduğu olası sonuçları inceleyeceğiz.

Heinrich Rubens
Doğum30 Mart 1865(1865-03-30)
Wiesbaden, Nassau, Almanya
Ölüm17 Temmuz 1922 (57 yaşında)
Berlin, Almanya
Ölüm sebebiLösemi
Defin yeriAlter St.-Matthäus-Kirchhof Berlin
52°29′25″N 13°22′01″E / 52.4903°K 13.3669°D / 52.4903; 13.3669
MilliyetAlman
EğitimBerlin Humboldt Üniversitesi
Tanınma nedeniKara cisim ışıması ve radyasyon yasası ölçümleri
ÖdüllerRumford Madalyası
Kariyeri
Çalıştığı kurumlarBerlin Teknik Üniversitesi
Berlin Humboldt Üniversitesi
Doktora
danışmanı
August Kundt
Doktora öğrencileriWalter H. Schottky
Gustav Ludwig Hertz
Erich Kretschmann
Theodor Hartmann
Carl Friedrich August Müller
Georg Gehlhoff

Heinrich Rubens (30 Mart 1865, Wiesbaden, Nassau, Almanya - 17 Temmuz 1922, Berlin, Almanya) bir Alman fizikçiydi. Max Planckradyasyon yasasını keşfetmeye yönlendiren kara cisim ışımasına ilişkin ölçümleriyle tanınır. Bu yasa, kuantum teorisinin doğuşunu sağladı.

1910'da "radyasyon ve uzun dalga boyundaki araştırmaları nedeniyle" Rumford Madalyası aldıktan sonra ilk iki Solvay konferansına katıldı.

Heinrich Rubens, 1922'de bir hastalıktan sonra öldü. Ertesi yıl bilim akademisindeki bir anma toplantısında Max Planck onun hakkında şunları söyledi: Rubens'in müdahalesi olmasaydı, radyasyon yasasının formülasyonu ve dolayısıyla kuantum teorisinin temeli belki tamamen farklı bir şekilde ortaya çıkacaktı veya belki de Almanya'da hiç gelişmeyecekti.