Bu makalede, Hikâyecilik ile ilgili çeşitli yönleri keşfederek, onun farklı bağlamlardaki önemini ve alaka düzeyini araştıracağız. Bu doğrultuda, çağdaş toplum üzerindeki etkisini ve tesirinin yanı sıra zaman içindeki gelişimini de analiz edeceğiz. Ayrıca, bu konuda geniş ve eksiksiz bir vizyon sunmak amacıyla Hikâyecilik etrafında var olan farklı bakış açılarını ve görüşleri de inceleyeceğiz. Bu makale, kökeninden şu anki durumuna kadar Hikâyecilik'e birçok açıdan yaklaşacak ve okuyucuya onun hakkında kapsamlı ve zenginleştirici bir anlayış sunacaktır. Kuşkusuz bu, ayrıntılı olarak araştırılmayı hak eden büyüleyici bir konudur.
Hikâyecilik veya hikâye anlatımı, bazen doğaçlama, teatral veya süslemeyle hikayeleri paylaşmanın sosyal ve kültürel etkinliğidir. Her kültürün eğlence, eğitim, kültürel koruma veya ahlaki değerleri aşılama aracı olarak paylaşılan kendi hikâyeleri veya anlatıları bulunmaktadır.[1] Hikâyelerin ve hikâye anlatımının önemli unsurları olay örgüsü, karakterler ve anlatı bakış açısını içerir.
Hikâyecilik terimi, dar bir anlamda özellikle sözlü hikâye anlatımına ve ayrıca daha gevşek bir anlamda, bir hikâyenin anlatısını ortaya çıkarmak veya ifşa etmek için diğer medyada kullanılan tekniklere atıfta bulunabilir.