Hudson Enstitüsü

Günümüzde Hudson Enstitüsü günümüz toplumunda büyük önem kazanmış bir konudur. İnsanlar Hudson Enstitüsü'in günlük yaşamları üzerindeki etkisini keşfetmeye ve anlamaya giderek daha fazla ilgi gösteriyor. Kişisel, mesleki veya sosyal açıdan bakıldığında Hudson Enstitüsü göz ardı edemeyeceğimiz temel bir unsur haline geldi. Bu nedenle bu yazıda Hudson Enstitüsü konusunu derinlemesine incelemek, farklı boyutlarını keşfetmek ve modern dünyadaki önemine ışık tutmaya çalışmak istiyoruz. Kökenlerini, zaman içindeki gelişimini ve yaşama ve ilişki kurma şeklimizi nasıl etkilediğini inceleyeceğiz. Hiç şüphesiz Hudson Enstitüsü derinlemesine incelenmeyi hak eden büyüleyici bir konudur.

Logo

Hudson Enstitüsü (the Hudson Institute), 1961'de gelecekbilimci Herman Kahn tarafından New York'ta kurulan sağ eğilimli ABD düşünce kuruluşu.[1] İngilizce "think tank" terimi ilk defa bu kuruluş için kullanıldı. Kurum faaliyetlerini halen Washington'da sürdürmektedir.[2]

Kurum, değerlerini "serbest pazar ve bireysel sorumluluğa bağlılık, gelişmeye yardımcı olarak teknolojinin gücüne güven, insani ilişkilerde kültür ve dinin önemine saygı, Amerika'nın milli güvenliğini korumakta kararlılık" olarak açıkladı. Kurumun uzmanları; kültür, toplumsal yapı, pazar ve siyaset arasındaki etkileşimi değerlendirerek toplum ve değişim hakkında bütünsel bir bakış oluşturmaya çalışmaktadır.

Kurum DuPont, Sandoz, Ciba-Geigy, Procter & Gamble gibi çokuluslu şirketler tarafından maddi olarak desteklenmektedir. Maddi kaynak yaratma çalışmalarının bir parçası olarak, kurum, Henry Kissinger gibi tanınmış kişilerden olumlu referans toplamaktadır. Kurumun görüşlerinin yardım aldığı şirketlerin çıkarları tarafından belirlendiği yönünde eleştiriler dile getirilmiştir. Örneğin, Hudson Enstitüsü, çevrecilik hareketlerine karşı çıkmakta, organik tarıma karşı tarım ilaçlarının kullanılmasından yana tavır almaktadır.

Enstitüye başkan ve CEO olarak atanan Kenneth R. Weinstein, Haziran 2005'ten ve Mart 2011'ye bu görevleri yürütmüştür.[3] John P. Walters, 2021'de Hudson Enstitüsü'nün yeni başkanı ve CEO'su olarak atandı.[4]

kaynakça

  1. ^ "Mitsuru Obe (23 Eylül 2013 tarihli yazısı)-The Wall Street Journal (İngilizce)". 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  2. ^ "Division of Corporations. New York State Department of State. (İngilizce)". 11 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  3. ^ "Hudson Institute (İngilizce)". 17 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  4. ^ "Hudson Institute (İngilizce)". 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021.