Günümüz dünyasında, Komünalizm geniş bir yelpazedeki insanlar için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Toplum üzerindeki etkisi, tarihsel önemi veya popüler kültür üzerindeki etkisi nedeniyle Komünalizm dünya çapında milyonlarca bireyin dikkatini çekmeye devam ediyor. Yüzyıllar öncesine uzanan bir geçmişe sahip olan Komünalizm, modern toplumun değişim ve ilerlemelerine göre gelişmiş ve uyum sağlamıştır. Bu makalede, kökeninden günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki mevcut etkisine kadar Komünalizm ile ilgili her şeyi derinlemesine inceleyeceğiz.
Komünalizm, 20. yüzyılda yazar ve aktivist Murray Bookchin tarafından ortaya atılan sosyalist politik felsefi kuram ve aynı zamanda ekonomik sistemdir. Planlanan komünal yapı liberter sosyalizmden etkilenmiştir.[1] Komünal yapıda özel mülkiyetin kaldırılmasını ve işletmelerin vatandaşların bizzat veya temsilciliklerle katıldığı konfederal meclisler ile yönetilmesini öngörür. Komünal bölgelerde Karl Marx'ın "Herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacına göre!" düşüncesi ile hareket edilir.
![]() | Sosyalizm ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |