Günümüz dünyasında Leonard Bloomfield çok sayıda insan için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Toplum üzerindeki etkisi, tarihsel önemi veya bilimsel alandaki önemi nedeniyle Leonard Bloomfield hem uzmanların hem de meraklıların dikkatini çekti. Bu makalede Leonard Bloomfield'in en alakalı yönlerini derinlemesine inceleyeceğiz, çeşitli alanlardaki etkisini ve zaman içindeki gelişimini analiz edeceğiz. Kökeninden şu anki durumuna kadar, Leonard Bloomfield'in sunduğu her şeyi derinlemesine anlamak için heyecan verici bir yolculuğa çıkacağız.
Leonard Bloomfield (1 Nisan 1887 – 18 Nisan 1949) yapısal dilbilim üzerinde çok kapsamlı araştırmalar yapan ve bu araştırmalarıyla dilbilim tarihini etkilemiş ünlü Amerikalı dilbilimcidir.
Amerika'da kapsamlı araştırma tekniklerinin diller üzerinde de gelişmesi, fonetik ve sesbilim alanlarını da etkiledi. Özellikle morfolojiyle sözdizimi arasındaki farklar, Kızılderili Amerikan dillerine uygulandı. Bu konuda kayda değer ilk kitap, dilbilimsel analiz ve pratikleri de teorisinde kapsayan Leonard Bloomfield'in ‘Language’ adlı eseriydi. Bu kitap yirmi yıldan fazla bir süre dilbilimsel açıdan kaynak olarak gösterildi. Bloomfield, indogermen dillerinin metodunu ve kurallarını geliştirmek için Algonkin dillerini kullandı. Bundaki amacı, Ural dillerinin fazla edebi değer kaybetmeden karşılaştırılmaya alınmasını sağlamaktı. Bu metodik çıkarımıyla Amerika'da senkronize (seslendirilmiş) dilbilimi kavramını çıkarttı ve bu kavramında böylece kurucusu oldu.
Bloomfield, başlarda yapısalcı olarak görülmüştür, çünkü cümle yapılarını kurarken ve özellikle cümleleri öznel parçalara ayırırken birçok farklı metot ve tanımlama kullanmıştır. Ek olarak dilbilimi davranışsal açıdan ele almış ve bu yaklaşım birçok araştırmaya konu olmuştur.