Lewis ve Clark Keşifleri

Bugünkü yazımızda Lewis ve Clark Keşifleri'in büyüleyici dünyasına dalacağız. Bu konu, günlük hayatımızın çeşitli alanlarıyla aşkın bir ilgiye sahip olduğundan bugün son derece önemlidir. Bu doğrultuda, bu konuyu oluşturan farklı yönlerin yanı sıra bunun toplumumuz üzerindeki yansımalarını ve yansımalarını da inceleyeceğiz. Lewis ve Clark Keşifleri akademik ve bilimsel alanda büyük ilgi uyandıran bir konudur ve çalışmaları tartışmalara ve ihtilaflara yol açmaya devam etmektedir. Hiç şüphesiz bu, dikkatimizi ve üzerinde düşünmemizi hak eden bir konudur; bu nedenle, bu makalenin Lewis ve Clark Keşifleri'in önemini daha iyi anlamamıza çok yardımcı olacağını umuyoruz.

Lewis ve Clark Keşifleri rotası
Meriwether Lewis ve William Clark

Lewis ve Clark Keşifleri, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Thomas Jefferson tarafından seçilerek daha önce Fransa'dan satın alınan Louisiana Bölgesini (Bu topraklar şimdi Orta ve Batı Amerika Birleşik Devletlerini oluşturmaktadır.) keşfetmeleri amacıyla görevlendirilen Meriwether Lewis (1774-1809) ve William Clark (1770-1838) tarafından yapılan keşiflerdir. Lewis ve Clark 1804 yılında Saint Louis'den 33 kişilik bir grupla ayrıldılar.[1] Grup üyeleri yolda Batı'dan birçok yer gezdiler ve gördüklerini yazdılar. 1806 yılında ise Pasifik Okyanusu'na ulaştılar. Yol boyunca gruba rehberlik eden Sacagawea adında bir Kızılderili kadın katıldı.[2] Keşifler sonunda Lewis Louisiana Bölgesi Valisi[3] ve Clark Missouri Bölgesi Valisi oldu.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Lewis and Clark . Inside the Corps . The Corps". pbs.org. 12 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2011. 
  2. ^ "Sacagawea". mathcs.bethel.edu. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2011. 
  3. ^ "Lewis & Clark National Historic Trail - Meriwether Lewis (U.S. National Park Service)". nps.gov. 8 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2011. 
  4. ^ "PBS - THE WEST - William Clark". pbs.org. 28 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2011.