Margaret Mitchell

Günümüz dünyasında, Margaret Mitchell benzeri görülmemiş bir ilgi kazandı, giderek daha fazla ilgi gördü ve her türlü görüş, tartışma ve araştırmayı doğurdu. Margaret Mitchell sahneye çıktığından beri toplumun çeşitli alanlarını derinden etkiledi; popüler kültürden siyasete ve teknolojiye kadar her şeyi etkiledi. Bu makalede, Margaret Mitchell'in günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisini ayrıntılı olarak inceleyeceğiz, sonuçlarını ve geleceğe yönelik olası sonuçlarını analiz edeceğiz. Hiç şüphe yok ki Margaret Mitchell, çağdaş toplumumuz için büyük ilgi ve önem taşıyan bir konu olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Margaret Mitchell
Margaret Mitchell, 1941
Doğum8 Kasım 1900(1900-11-08)
Atlanta, Georgia
Ölüm16 Ağustos 1949 (48 yaşında)
Ölüm sebebiTrafik kazası
MilliyetAmerikalı
MeslekYazar
Tanınma nedeniRüzgâr Gibi Geçti adlı romanı
ÖdüllerKurgu dalında Pulitzer Ödülü
20. Yüzyılın En Popüler Romanı Ödülü
İmza

Margaret Munnerlyn Mitchell (8 Kasım 1900, Atlanta, Georgia - 16 Ağustos 1949), Amerikalı yazar.

1936 yılında yayınlanan Gone with the Wind (Rüzgâr Gibi Geçti) adlı romanıyla üne kavuştu. Roman, Scarlett O'hara, eşi Rhett Butler ve romantik Ashley Wilkes'in Amerikan İç Savaşı sırasında yaşadıkları aşk üçgenini anlatmaktadır. Bu kitap ile Mitchell 20. Yüzyılın En Popüler Romanı Ödülü'nü kazanmıştır.

Eşi, John Marsh bir keresinde "Tanrı aşkına Peggy, binlerce kitap okumak yerine bir tane kitap yazamaz mısın?" demesinin ardından "Gone with the Wind" romanını yazmıştır.

Gone with the Wind, 1939 yılında sinema filmine uyarlanmıştır. 14 dalda Oscar aday oldu ve 10 dalda Oscar almıştır. Başrollerini Vivien Leigh (A Streetcar Named Desire, Waterloo Bridge), Clark Gable (It happened One Night) ve Olivia de Havilland paylaşmıştır.

Yazar, 1949 yılında alkollü bir sürücü tarafından trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir.