Medea hipotezi

Günümüz dünyasında Medea hipotezi çok fazla ilgi ve tartışma yaratan bir konudur. Teknolojinin ilerlemesi ve yaşam tarzındaki değişikliklerle birlikte Medea hipotezi, toplumu bir bütün olarak etkileyen önemli bir konu haline geldi. Farklı bakış açıları ve araştırmalarla Medea hipotezi analiz edilmiş ve bu soruna yönelik çeşitli çözümler önerilmiştir. Bu makalede, Medea hipotezi ile ilgili en alakalı yönleri inceleyerek nedenlerini, sonuçlarını ve olası çözümlerini inceleyeceğiz. Ek olarak, Medea hipotezi'in kişisel düzeyden küresel etkiye kadar farklı bağlamlardaki alaka düzeyini inceleyeceğiz.

Medea hipotezi, paleontolojist Peter Ward tarafından bir süperorganizma olarak anlaşılan çok hücreli yaşamın intihara meyilli olduğu şeklindeki Gaian hipotezine karşı bulunan bir terimdir.[1] Bu görüşe göre, mikrobiyal olarak tetiklenen kitlesel yok oluşlar, Dünya'yı tarihinin büyük bir bölümünde mikrobiyal ağırlıklı duruma döndürme girişimleridir.[2][3][4] Metafor, kendi çocuklarını (çok hücreli yaşam) öldüren mitolojik Medea'yı (Dünyayı temsil eden) ifade eder.

Geçmişteki "intihar girişimleri" şunları içerir:

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Peter Ward (2009), The Medea Hypothesis: Is Life on Earth Ultimately Self-Destructive?, 0-691-13075-2
  2. ^ Gaia's evil twin: Is life its own worst enemy? 8 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. New Scientist. Volume 202, Issue 2713, 17 June 2009, pages 28–31 (Cover story)
  3. ^ Bennett (11 Ocak 2009). "Dark green: A scientist argues that the natural world isn't benevolent and sustaining: it's bent on self-destruction". Boston.com. The Boston Globe. 7 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2010. 
  4. ^ "Gaia theory – Reflections on life on earth". Australian Review of Public Affairs. University of Sydney. Şubat 2010. 17 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2010. 

Dış bağlantılar