Mennonitler

Günümüz dünyasında Mennonitler benzeri görülmemiş bir önem kazanan bir konudur. Mennonitler, başlangıcından günümüze kadar araştırmaların, tartışmaların, tartışmaların ve hayranlıkların hedefi olmuştur. Bu makalede, toplum üzerindeki etkisinden gizemlerini çözmeye çalışan en son araştırmalara kadar Mennonitler ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz. Takip eden sayfalarda, Mennonitler'in ayrıntılı bir analizine dalacağız, birçok yönünü ele alacağız ve bu büyüleyici ve önemli konu hakkında eksiksiz ve güncel bir bakış sunacağız.

Indiana, ABD'de bir Mennonit kilise korosu (1981)

Mennonitler veya Menistler, hayatta kalan en eski Anabaptist kilisesidir. 20. yüzyılın başlarına kadar Mennonitler esasen iki gruptan oluşuyordu: Hollanda-Kuzey Almanya kökenli Mennonitler ve İsviçre-Güney Almanya kökenli Mennonitler.

Mennonitler, Friesland'daki Witmarsum'dan rahip Menno Simons'un adını 1540 civarında aldı. Anabaptizme geçen bir Katolik rahipti. İsviçreli Mennonitler başlangıçta "İsviçreli Kardeşler" (Schweizer Brüder) olarak adlandırılıyordu, ancak daha sonra Mennonitler adını aldılar.

Çağdaş Mennonitler ile ilgili olarak, doğrudan orijinal (Orta) Avrupa Mennonitlerinden gelen daha muhafazakar sözde 'etnik Mennonitler' ile öte yandan yeni, dönüştürülmüş Mennonitler arasında giderek artan bir ayrım yapılıyor. 20. yüzyılın başlarından itibaren tüm dünyada kurulmuş ve farklı etnik kökenlerden oluşmaktadır. Oldukça ılımlı ve ilerici olan ikinci grup, özellikle gelişmekte olan ülkelerde yükselişte. Her iki grup da dil, kültür ve topluluk açısından farklılık gösterir, ancak barışçıl yaşam tarzlarını paylaşır.

Dünya çapında en iyi bilinen Mennonit tarikatı Amiş'tir.