PayPal

Bu makalede, PayPal ayrıntılı bir şekilde analiz edilecek ve farklı yönleri, etkisi ve günümüz toplumundaki önemi ele alınacaktır. Kökeninden bugünkü gelişimine kadar, PayPal'i büyük ilgi ve tartışma konusu yapan çeşitli yönler araştırılacak. Ayrıca kültür, siyaset, eğitim ve teknoloji gibi farklı alanlardaki etkisi de incelenecektir. Bu kapsamlı analiz aracılığıyla, bu konudaki bilgiyi zenginleştirmek ve çağdaş dünyadaki rolü hakkında eleştirel düşünmeyi teşvik etmek amacıyla PayPal'in kapsamlı bir vizyonunu sağlamaya çalışıyoruz.

PayPal Inc.
TipeBay Inc.'in yan kuruluşu.
TürE-Ticaret
KuruluşPalo Alto, California, ABD (Haziran 1998)
KurucuKen Howery
Max Levchin
Elon Musk
Luke Nosek
Peter Thiel
Genel merkeziSan Jose, California, ABD,
Önemli kişilerPatrick Dupuis, CFO
David Marcus, Başkan
Gelir17,8 milyar $ (2019)
SahibieBay Inc.
Çalışan sayısı29.900 (2022)
Web sitesihttps://www.paypal.com

PayPal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemi. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.

PayPal; Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yerel web siteleri bulundurmaktadır.

PayPal ile Amerikan doları ve Japon yeni gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme yapılabilir. Bu para birimleri arasındaki değişimleri PayPal kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapar. Paypal'ın döviz kurları paypal sitesinden öğrenilebilir. Ayrıca Türk lirasıyla da ödeme alınabilir ya da ödeme yapılabilir.

PayPal, 21 Ekim 2020 tarihinde kripto para piyasasına girdiğini duyurdu. Bu açıklamaya göre PayPal kullanıcıları 2021 yılından itibaren 26 milyon tüccardan alışveriş yapmak için kripto para birimlerini kullanabilecek.İlk etapta Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin kripto paralarının destekleneceğini açıklayan şirket, bu ödeme sistemi için Paxos ile ortaklık kurdu.[1]

30 Mayıs 2016 tarihinde resmi İnternet sitesinde yayımlanan bildiri ile PayPal'ın Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğu açıklandı. Gerekçe olarak ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesi gösterildi.[2]

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "PayPal, 2021 Yılından İtibaren Kripto Para Kullanımına İzin Verecek". Muhabbit. 21 Ekim 2020. 26 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2020. 
  2. ^ "PayPal Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu". 31 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2016.