Philipp Melanchthon

Bugün, Philipp Melanchthon günümüz toplumunda büyük ilgi gören ve alakalı bir konudur. Philipp Melanchthon ile ilgili tartışmalar siyaset, kültür, bilim veya teknoloji gibi farklı alanlarda giderek daha sık hale geliyor. Philipp Melanchthon, çelişkili görüşlere yol açan ve şüphesiz tartışmalara yol açan bir konudur. Bu yazıda Philipp Melanchthon'e farklı bakış açılarını inceleyip günlük yaşam üzerindeki etkisini analiz edeceğiz. Philipp Melanchthon, kökeninden bugünkü evrimine kadar yaşadığımız dünyayı şekillendirmede temel bir rol oynadı. Bu sayfalar boyunca Philipp Melanchthon'in en alakalı yönlerini incelemeye ve bunun düşünce ve davranış biçimimizi nasıl etkilediğini keşfetmeye çalışacağız.

Philip Melanchthon
Lucas Cranach the Elder tarafından Melanchthon'un portresi
KiliseLütercilik
Doğum adıPhilipp Schwartzerdt
Doğum16 Şubat 1497
Bretten, Palatinate, Kutsal Roma İmparatorluğu
Ölüm19 Nisan 1560 (63 yaşında)
Wittenberg, Saksonya Elektörlüğü, Kutsal Roma İmparatorluğu
ÖğrenimHeidelberg Üniversitesi; Tübingen Üniversitesi
İmza{{{signature_alt}}}

Philipp Melanchthon (aslen Philipp Schwartzerdt; d. 16 Şubat 1497, Bretten - ö. 19 Nisan 1560, Wittenberg), Alman filolog, filozof, Hümanist, teolog, ders kitabı yazarı ve şair[1].

Hayatı

Martin Luther'in Alman ve Avrupa Reformuna katkıda bulunan Melanchthon Almanya'nın öğretmeni anlamına gelen "Praeceptor Germaniae" lakabıyla da bilinir.

Eserleri

  • Loci communes (Ortak Noktalar) (1521) ve (1535)
  • Unterricht der Visitatorn an die Pfarherrn im Kurfürstentum zu Sachssen (Ziyaretçilerden Saksonya Seçmenliği'ndeki papazlara talimatlar) (1528)
  • Augsburg İnancası (1530)
  • Commentarii in Epistolam Pauli ad Romanos (Wittenberg, 1532)

Kaynakça

  1. ^ Hıristiyanlık Tarihi. R. Stupperich. Yeni Yaşam Yayınları. 1977. s. 379 ISBN 975-8318-86-1.