Ramat Rachel'de silahlı saldırı

Bugün, dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çeken bir konu olan Ramat Rachel'de silahlı saldırı'i daha derinlemesine incelemek istiyoruz. Ramat Rachel'de silahlı saldırı toplum üzerindeki etkisinden günümüzdeki önemine kadar farklı alanlarda tartışma ve tartışma konusu olmuştur. Bu makale boyunca Ramat Rachel'de silahlı saldırı'in tüm yönlerini kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz, çeşitli bağlamlardaki etkisini ve içinde yaşadığımız dünyayı şekillendirmedeki rolünü analiz edeceğiz. Ayrıntılı ve kapsamlı bir yaklaşımla, Ramat Rachel'de silahlı saldırı'in en alakalı yönlerine dalacağız ve bu olguyu daha iyi anlamak isteyen herkese eksiksiz ve zenginleştirici bir vizyon sunacağız.

Ramat Rachel saldırısı
Filistin Fedaileri ayaklanması
BölgeKibbutz Ramat Rachel, İsrail yakınlarında
Koordinatlar31°44′23″K 35°13′01″D / 31.73972°K 35.21694°D / 31.73972; 35.21694
Tarih23 Eylül 1956) (1956-09-23)
Saldırı türü
Kitlesel silahlı saldırı
SilahlarMakineli tabanca, Tüfek
Ölü4 İsrailli sivil
Yaralı16 İsrailli sivil
SaldırganlarArap Lejyonu

Ramat Rachel saldırısı, 23 Eylül 1956 tarihinde Arap Lejyonu askerleri tarafından gerçekleştirilen bir kitlesel silahlı saldırıdır. Ürdün/İsrail sınırında, Kibbutz Ramat Rachel yakınlarında, İsrail egemenliğindeki topraklarda çalışan bir grup İsrailli arkeoloğa ateş açılmıştır. Olayda dört İsrailli arkeolog hayatını kaybetmiş ve 16 kişi yaralanmıştır.

Saldırı

Pazar günü, 23 Eylül 1956'da, bir grup İsrailli arkeolog için Kibbutz Ramat Rachel yakınlarındaki arkeolojik kazılarda bir tur düzenlendi. Tur sırasında, Jerusalem-Bethlehem yolu yakınlarındaki Mar Elias Manastırı'ndaki Ürdün mevzilerinden arkeologlara doğru makineli tüfekle ateş açıldı. Bu saldırı sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, bunlar arasında arkeolog Jacob Pinkerfeld de vardı ve 16 kişi yaralandı. Ateş açılmasından ciddi şekilde yaralanan bir başka kişi, yaralarından ötürü beş yıl sonra hayatını kaybetti.[kaynak belirtilmeli][şüpheli ]

Resmi Tepkiler

  •  Ürdün: Ürdün, olay için üzüntülerini belirtti ve "birdenbire deliren" tek bir askeri suçladı.[1]
  •  İsrail: İsrail dışişleri bakanlığı sözcüsü, Ürdün'ün açıklamasını tamamen asılsız olarak nitelendirerek, olayda tanık olanların ifadelerini aktardı. Tanıklar, Ramat Rachel'deki arkeologlara ateş açan iki Ürdün askeri karakolundan iki makineli tüfek ve üç tüfek ateşi gördüklerini belirtmişlerdi.[1]

Sonrası

Ramat Rachel silahlı saldırısına yanıt olarak, İsrail Savunma Kuvvetleri 25 Eylül 1956'da Lulav Operasyonu'nu gerçekleştirdi; karşı saldırı Bethlehem yakınlarındaki Husan adlı Arap köyünde yapıldı.

Kaynakça

  1. ^ a b Israel Rejects Jordan's Claim Madman Killed 3, Meriden Journal, 24 Eylül 1956, 16 Ağustos 2016'da erişildi 8 Mart 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar