Reşeba

Günümüz dünyasında Reşeba, farklı alan ve sektörlerde büyük önem kazanan bir konudur. Etkisi topluma, ekonomiye, politikaya ve kültüre yayıldı ve dünya çapında ilgi ve tartışma yarattı. Reşeba, kökeninden çağdaş evrimine kadar günlük yaşam üzerindeki etkisini ve yeni paradigmaların gelişimini anlamaya çalışan uzmanlar ve akademisyenler tarafından çalışma ve analiz konusu olmuştur. Bu makalede, günümüzde standardı belirlemeye devam eden bu olguya kapsamlı ve güncel bir vizyon sunmak amacıyla Reşeba'e ilişkin farklı bakış açılarını ve yaklaşımları inceleyeceğiz.

Reşeba,[1] Kürt sinemacı Hüseyin Hassan Ali'nin yönettiği ve Mehmet Aktaş'la birlikte senaryosunu yazdığı 2016 Almanya-Irak-Katar-Suriye ortak yapımı olan sinema filmidir. Başrollerini Rekiş Şahbaz ve Dimen Zandi'nin paylaştığı filmde, IŞİD'in Sincar'ı ele geçirmesi ve ardından gelen katliam sürecinde yaşam mücadelesi veren bir Yezîdî çifti konu almaktadır.

Film, 90. Akademi Ödülleri'nde Irak'ın Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'ne aday adayı olarak seçildi.[2]

Ödüller

Kaynakça

  1. ^ "Mehmet Aktaş yazdı: 'Reşeba' filmi ve ötesi". IMC TV. 28 Eylül 2016. 1 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2018. 
  2. ^ "'The Square,' 'In the Fade' Top First Batch of Oscar Foreign Language Contenders". The Wrap. 24 Ağustos 2017. 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2018.  (İngilizce)
  3. ^ "GOOK, COLUMBUS, THE SOWER, SAVE MY SEOUL, and PLASTIC CHINA Take Top Honors at the 33rd Los Angeles Asian Pacific Film Festival". Los Angeles Asya Pasifik Film Festivali. 11 Mayıs 2017. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2018.  (İngilizce)