Renk düzeltici

Günümüz dünyasında Renk düzeltici toplumdaki konuşma ve tartışmalarda merkezi bir yer tutan bir konudur. Renk düzeltici sosyal, ekonomik, politik veya kültürel etki açısından her yaştan ve her kesimden insanın dikkatini çekti. Renk düzeltici'in alaka düzeyi ve önemi küresel olarak genişliyor ve etkisi günlük yaşamın farklı alanlarında hissediliyor. Bu makalede, kapsamını ve günümüze ve geleceğe yönelik sonuçlarını derinlemesine anlamak amacıyla Renk düzeltici'i çevreleyen farklı yönleri ve perspektifleri inceleyeceğiz.

Konselaer

Konselaer, kapatıcı veya renk düzeltici, koyu halkaları, yaşlılık lekelerini, büyük gözenekleri ve cilt üzerinde görünen diğer küçük lekeleri maskelemek için kullanılan bir kozmetik türüdür. Makyaj altı kreme benzer, ancak daha kalındır ve kusurları çevresindeki cilt rengine karıştırarak farklı pigmentleri gizlemek için kullanılır.[1]

Hem kapatıcı hem de fondöten cildin daha renkli görünmesini sağlamak için kullanılır. Bu iki kozmetik türü, kapatıcılar ve fondötenlerin her ikisi de geniş bir donukluk aralığında mevcut olmasına rağmen, daha fazla pigmentli olma eğilimindedir. Konselaer tek başına veya temel ile birlikte kullanılabilir. Sıvıdan toza farklı şekillerde gelir.[2] Piyasada bulunan ilk kapatıcı 1954'te piyasaya çıkan Max Factor Erace'di. Kamuflaj makyajı, daha ağır pigmentli bir kapatıcıdır. Doğum lekeleri, izler ve vitiligo gibi ciddi cilt renk bozukluklarını kaplamak için kullanılır.

Kapatıcı çeşitli renklerde mevcuttur. Bir kapatıcı seçerken, insanlar lekelerini ve göz altındaki koyu renkli halkaları daha iyi gizlemek için cilt tonlarından daha açık bir veya iki ton seçme eğilimindedir. Bazı renklerin doğal bir cilt tonu gibi görünmesi, bazılarının ise belirli bir leke tipinin rengini iptal etmesi amaçlanmıştır. Koyu tonları gizlemek için sarı alt tonlu kapatıcılar kullanılır. Yeşil ve mavi, sivilce, kırık damarlar veya rozaseanın neden olduğu gibi ciltteki kırmızı lekelere karşı koyabilir.[3] Mor renkli bir kapatıcı, solgun ciltlerin daha parlak görünmesini sağlar.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2019.