Saint-Remi Manastırı

Bugünkü yazımızda tarih boyunca ilgi ve tartışma konusu olan Saint-Remi Manastırı konusuna değineceğiz. Saint-Remi Manastırı, kuruluşundan günümüze kadar kültür ve toplumdan bilim ve teknolojiye kadar çeşitli alanlarda önemli bir rol oynamıştır. Yıllar geçtikçe Saint-Remi Manastırı gelişti ve bu konudaki bilgimizi ve anlayışımızı genişleten çalışmalara ve araştırmalara konu oldu. Bu makalede Saint-Remi Manastırı'in en alakalı yönlerini inceleyerek günümüz dünyasındaki önemini ve etkisini araştıracağız.

Reims'teki Notre-Dame Katedrali, Saint-Remi Manastırı ve Tau Sarayı
UNESCO Dünya Mirası
Konum Fransa
KriterKültürel: i, ii, vi
Referans601
Tescil1991 (15. oturum)
BölgeAvrupa ve Kuzey Amerika

Saint-Remi Manastırı, Fransa'nın Reims kentinde bulunan, altıncı yüzyılda kurulmuş olan bir manastırdır. 1099'dan beri,[1] MS 496 Noel'inde Tolbiac Savaşı'nda Alamanları yenmesinden sonra, Frank Kralı I. Clovis'i Hristiyan yapan Reims Piskoposu Aziz Remi'nin (ö. 553) kutsal emanetlerini muhafaza etmektedir. 1991 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.[2]

Kaynakça

  1. ^ Aziz Remi'nin kutsal emanetleri Reims Katedrali'nde muhafaza edilmekteydi, 1099'daki Viking istilasından sonra Saint-Remi Manastırı'na aktarıldı.
  2. ^ "Cathedral of Notre-Dame, Former Abbey of Saint-Rémi and Palace of Tau, Reims" (İngilizce). 12 Kasım 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2017.