Günümüz dünyasında Salih Bolat çok sayıda kişinin ilgi odağı haline gelmiş güncel bir konudur. Salih Bolat, ortaya çıkışından bu yana, onun farklı yönlerini araştırmaya ve tam olarak anlamaya zaman ve çaba harcayan uzmanların ve meraklıların ilgisini çekmiştir. Salih Bolat, toplum üzerindeki etkilerinden uzun vadeli olası sonuçlarına kadar çeşitli alanlarda çok sayıda tartışma ve tartışmanın konusu olmuştur. Bu makalede, Salih Bolat'in büyüleyici dünyasını derinlemesine inceleyerek onun kökenlerini, gelişimini ve bugünkü etkisini keşfedeceğiz.
Salih Bolat (3 Temmuz 1956, Adana – 13 Şubat 2022, İstanbul), Türk şair
3 Temmuz 1956'da Adana'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Adana’da, yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Sosyal Politika Bölümü'nde aldı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora programlarını tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden emekli oldu (2004). Beykent Üniversitesi Sinema-TV bölümünde öğretim üyeliği yaptı. 13 Şubat 2022 tarihinde koronavirüs nedeni ile İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede öldü. Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde yapılan törenden sonra Büyükada Mezarlığı'nda toprağa verildi.
1974 yılında Yeni Adana gazetesinin kültür sanat sayfasında öyküler yazarak sanat yaşamına başladı. 1975 yılında Adana'da, Koza dergisinin çıkarılmasına katıldı ve ilk şiirini burada yayımladı. 1977-1980 yıllarında, Ankara'da Yapıt Dergisi ile Halk Evleri Genel Merkezi'nin yazı kurulu üyeliğinde bulundu. 1982-1983 yıllarında yine Ankara'da Petek Dergisi'nin yazı kurulu üyeliğinde bulundu. 1984-1986 yıllarında Yarın Dergisi'nin çalışmalarına katıldı. 1995 yılında, Cem Savran ile Promete Dergisi'ni kurdu. 1980 yılından itibaren Yeni Olgu, Oluşum, Edebiyat 81, Türkiye Yazıları, Süreç, Yeni Düşün, Varlık, Gösteri, Düşler, Şiir-lik, Edebiyat ve Eleştiri, Defter, E, Kaçak Yayın gibi dergilerde şiirler ve yazılar yayımladı.
1995-1997 yıllarında Siyah Beyaz gazetesinde, "Duygusal Düşünceler" adlı köşede yazdı. 1996 yılında, Radyo C'de "Şiir Penceresi" adlı programı yapımcı ve sunucu olarak yürüttü. Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü'nün ve Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü'nün seçici kurul üyeliklerinde bulundu. Salih Bolat, Edebiyatçılar Derneği'nin ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Yönetim Kurulu Üyeliğinde görev aldı. İstanbul Beykent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema-TV Bölümü'nde öğretim üyesidi. Gazete Duvar’da yazılar yazdı.[1][2][3][4][5]