Bu yazıda var1'in büyüleyici dünyasına gireceğiz. Bu konu, günlük yaşamın farklı alanlarıyla olan ilgisi nedeniyle hem uzmanların hem de meraklıların dikkatini çekti. Sağlık, teknoloji, ekonomi, sanat, kültür ve çok daha fazlası üzerindeki etkisi nedeniyle var1'in son derece çok yönlü ve sürekli gelişen bir konu olduğu kanıtlanmıştır. Bu doğrultuda, var1'in mevcut ve gelecekteki önemi hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bir bakış açısı sağlamak amacıyla var1 ile ilgili farklı bakış açılarını ve yaklaşımları inceleyeceğiz.
Satranç tahtası, üzerinde 64 kare ile oynanan, kenarları birbirine eşit dört köşe bir alandır. Bu alanda açık ve koyu renkli her birine "kare" denilen kutucuklar vardır. Tahta üzerinde bulunan kareler satranç taşlarının hareket ettikleri "yolları" oluştururlar. Sağa-sola doğru olanlara yatay yol, yukarı aşağı olanlara dikey yol denir. Bu yolların dışında tahtanın üzerinde koyu renkli çapraz karelerden oluşan siyah çapraz yollar, açık renk çapraz karelerden oluşan beyaz çapraz yollar da bulunur. Satranç tahtasında sekiz yatay yol vardır ve cebirle gösterimde bu yollar 1-8 arası rakamlar ile gösterilir. Aynı şekilde tahtanın üzerinde bulunan sekiz adet dikey yol da soldan başlayarak a, b, c, d, e, f, g, h harflerini alır.[1]
Satranç tahtasında her karenin bir adı vardır. Karelerin adları önce harf, sonra rakam olarak söylenir. Örneğin: c3 karesi, f7 karesi gibi. Satranç tahtası, iki oyuncu arasında sağ alt kare (h1 karesi) beyaz olacak şekilde yerleştirilir.
Satranç tahtasında bulunan farklı boyutlardaki toplam kare sayısı bir adet 8×8, dört adet 7×7, dokuz adet 6×6, 16 adet 5×5, 25 adet 4×4, 36 adet 3×3, 49 adet 2×2 ve 64 adet 1×1 olmak üzere toplamda 204 adettir.
Satranç tahtasında bulunan farklı boyutlardaki toplam dikdörtgen sayısı ise olarak hesaplanır.