Bugünkü yazımızda son yıllarda büyük ilgi gören bir konu olan Shinjitai hakkında konuşacağız. Shinjitai, toplumun çeşitli yönleri üzerindeki etkisi nedeniyle hem uzmanların hem de hayranların dikkatini çeken bir konudur. Shinjitai ortaya çıkışından bu yana, günümüz dünyasındaki önemi ve geçerliliği konusunda tartışmalara ve tartışmalara yol açtı. Bu yazıda, pek çok insanın ilgisini çeken bu konu hakkında kapsamlı ve zenginleştirici bir vizyon sağlamak amacıyla Shinjitai'e ilişkin farklı bakış açılarını ve yaklaşımları inceleyeceğiz.
Shinjitai (Japonca: 新字体; "yeni karakter formları"), basitleştirilmiş biçimli kanjidir. Japonya'da Tōyō Kanji Listesi'nin 1946'da yayımlanmasından bu yana kullanılmaktadır. Shinjitaide bulunan bazı yeni biçimler basitleştirilmiş Çince karakterlerde de bulunur, ancak shinjitai genellikle düzenlemenin kapsamı bakımından o kadar kapsamlı değildir.
Shinjitai, basitleştirilmemiş kanji olan kyūjitaidaki vuruş sayısını azaltarak yaratılmıştır. Bu sadeleştirme, ya on'yomide gösteren onpuyu, aynı on'yomi daha az vuruşlu başka bir onpu ile değiştirme ya da bir karakterin karmaşık bir bileşenini daha basit bir karakterle değiştirme süreciyle elde edildi.
1950'lerden bu yana yapılan birkaç basitleştirme aşaması oldu, ancak resmi olan tek değişiklik 1981 ve 2010'da Jōyō Kanji Listesi'ndeki değişiklikler oldu.[1]