Siricius

Günümüz dünyasında Siricius benzeri görülmemiş bir önem kazanmıştır. Hem kişisel hem de profesyonel düzeyde Siricius hayatımızı önemli ölçüde etkiledi. Ortaya çıkışından bu yana, Siricius büyük önem taşıyan bir konu haline geldi; tartışmalara, araştırmalara ve yenilikçi gelişmelere yol açtı. Bu makalede Siricius'in farklı sektörlerdeki etkisini, zaman içindeki gelişimini ve geleceğe yönelik etkilerini inceleyeceğiz. Şüphesiz ki Siricius kimseyi kayıtsız bırakmayacak bir konu ve günümüz toplumunda kapsamını ve sonuçlarını anlamak çok önemli.

Papa Aziz
Siricius
Papa Siricius'un portresi
Doğumy. 320
Roma, Roma İmparatorluğu (günümüzde İtalya)
Ölüm26 Kasim 399
Roma, Roma İmparatorluğu (günümüzde İtalya)
Etkin yıllarAralik 384- 26 Kasim 399
Yerine geldiğiPapa I. Damasus
Yerine gelenPapa I. Anastasius
DinHristiyanlık (Katolik)

Papa Siricius Roma Piskoposu, Aralık 384'ten 26 Kasım 399' da ölümüne kadar papalık görevini yürüttü.[1] Ölümünden hemen önce Piskopos I. Damasus'in halefi olan Papa I. Anastasius'i papalığa atadı.

Siricius, Ursicinus'un tüm girişimlerine rağmen oy birliği ile Roma Piskopos'u seçildi. Geleneklere göre Siricius'un Papa olabilmesi için karısını ve çocuklarını terk etmesi gerekiyordu. Papalığı zamanında İspanya piskoposu Priscillian delaletle suçlanarak dönemin Roma imparatoru Magnus Maximus tarafından idam edildi. Siricius imparatorun bu karar ve tedbirine protesto edenlerin başında idi.

Yönetimdeyken Katolik Kilisesi için aktif bir rol üstlendi. 385 yılında çıkardığı bir kararname ile rahipleri eşleriyle birlikte yaşayabileceği konusunda hüküm verdi. Ölmeden önce varisi olarak papalığa Papa I. Anastasius atadı. 26 Kasım 399 Vatikan'da öldü.

Yortu Günü 26 Kasım'dır

Kaynakça

  1. ^ Annuario Pontificio (Libreria Editrice Vaticana 2012 ISBN 978-88-209-8722-0), p. 9*

Dış bağlantılar

Katolik Kilisesi unvanları
Önce gelen:
I. Damasus

Papa

384-399
Sonra gelen:
I. Anastasius