Bugünkü yazımızda her yaştan ve her ilgi alanından insanın ilgisini çeken Sis Dağı'in büyüleyici dünyasını keşfedeceğiz. Pek çok yönü ve günümüzdeki geçerliliği ile Sis Dağı'in farklı alanlarda analize değer bir konu olduğu kanıtlanmıştır. Bu makale boyunca toplum üzerindeki etkisini, zaman içindeki gelişimini ve popüler kültürdeki rolünü analiz edeceğiz. Ayrıca, bizi bu kadar ilgilendiren bu konunun eksiksiz ve zenginleştirici bir vizyonunu sağlamak amacıyla Sis Dağı hakkındaki farklı bakış açılarını ve görüşleri inceleyeceğiz. Sis Dağı hakkında keşif ve öğrenme dünyasına girmeye hazır olun!
Sis Dağı; Giresun İli Görele ve Eynesil ilçeleri ile Trabzon ili, Şalpazarı ilçesi sınırlarında, Aladağların en yüksek tepesidir. Yüksekliği 2182 m'dir. Zirvesi Görele’nin Yeşildere köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.[1][2]
Sis Dağı'nın zirvesinde 1950 m yüksekliğinde Sis Dağ Yaylası bulunur. Yaylada çevre oba ve köylerden gelenler ile Sis Dağı Şenlikleri yapılmaktadır. Şenlikler Temmuz ayının 4. cumartesi gününde Şalpazarı Kaymakamlığı ve Şalpazarı Belediyesi tarafından yapılır.[3] Dağ üzerinde Temmuz ayına kadar kar erimez. Trabzon sahilden dağa doğru çıkan 75 km asfalt yolla ulaşılmaktadır.
Sis Dağı Yaylasında telefon, elektrik ve su vardır. Konaklama hizmeti ve günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik tesisler bulunur.
Sis Dağı Yaylası turizm merkezi ve C sınıfı mili park ilan edilmiştir.[2]
![]() | Bir dağ veya dağ grubu ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |