Tefhimu'l Kur'an

Günümüz dünyasında, Tefhimu'l Kur'an büyük önem kazanmış ve her yaştan ve her kökenden insanın genel ilgisini çeken bir konu haline gelmiştir. Ortaya çıkışından bu yana, Tefhimu'l Kur'an birçok kişinin dikkatini çekerek tartışmalara, ihtilaflara ve sonsuz çelişkili görüşlere yol açtı. Etkisi o kadar önemli olmuştur ki kültürel ve coğrafi engelleri aşmış, çeşitli bilgi alanlarında inceleme ve araştırma konusu olmuştur. Bu makalede, Tefhimu'l Kur'an olgusunu kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz, günümüz toplumundaki etkilerini ve sonuçlarını analiz edeceğiz.

Tefhimu'l Kur'an
YazarEbu'l A'lâ el-Mevdudî
DilUrduca yazıldı. Birçok dilde çevirisi mevcut.
TürTefsir

Tefhimu'l Kur'an (Urduca: تفہيم القرآن‎), İslâm âlimi Ebu'l A'lâ el-Mevdudî tarafından yazılmış altı ciltlik Kur'an'ın çevirisi ve tefsiri.[1] Eser 1942 yılında yazılmaya başlandı ve 1972 yılında tamamlandı. Kitap Urduca olarak yazılmıştır ancak birçok dilde çevirisi mevcuttur.

Tefhim (تفہيم) kelimesi Arapçada anlamak anlamına gelen feheme (فهم) kelimesinden gelen Arapça kökenli Urduca bir kelimedir. Tefhimu'l Kur'an, Kur'an'ı anlama/anlaşılması" anlamına gelmektedir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2020.