Tilsit Antlaşmaları

Günümüz dünyasında Tilsit Antlaşmaları toplumdaki konuşma ve tartışmalarda merkezi bir yer tutan bir konudur. Tilsit Antlaşmaları sosyal, ekonomik, politik veya kültürel etki açısından her yaştan ve her kesimden insanın dikkatini çekti. Tilsit Antlaşmaları'in alaka düzeyi ve önemi küresel olarak genişliyor ve etkisi günlük yaşamın farklı alanlarında hissediliyor. Bu makalede, kapsamını ve günümüze ve geleceğe yönelik sonuçlarını derinlemesine anlamak amacıyla Tilsit Antlaşmaları'i çevreleyen farklı yönleri ve perspektifleri inceleyeceğiz.

Tilsit Antlaşmaları
Tasvir edilen kişiler: Napoléon ve Alexandre Ier, 25 Haziran 1807
TürGizli Antlaşma
İmzalanma1807
YerMoskova


Tilsit Antlaşması, 1807 yılında Fransa ile Rusya arasında imzalanan antlaşmadır. Bu antlaşmaya göre Rusya, Avrupa'da Fransa'nın yanında yer alacak (İngiltere'ye karşı kıta ablukası), buna karşılık Fransa da Rusya ile Osmanlı Devleti arasında ara buluculuk yapacaktı. Eğer Osmanlı Devleti bunu kabul etmezse, Fransa Rusya'nın yanında Osmanlı Devleti'ne karşı savaş açacak ve onu aralarında paylaşacaklardı. Sadece İstanbul ve Rumeli'ye dokunulmayacaktı.[1]

Kaynakça

  1. ^ Tuncer, Hüner (2008). Osmanlı-Avusturya ilişkileri, 1789-1853. Kaynak Yayınları. ss. 40-44. ISBN 9753435436. 1 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2017.