Ulusların Zenginliği

Bu yazıda, bugün büyük önem taşıyan bir konu olan Ulusların Zenginliği'i ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Tarih boyunca Ulusların Zenginliği, hem akademide hem de popüler alanda büyük ilgi uyandıran tartışma ve tartışmaların konusu olmuştur. Ulusların Zenginliği, kökeninden günümüz toplumu üzerindeki etkisine kadar insan yaşamının çeşitli alanlarında temel bir rol oynamıştır. Kapsamlı bir analiz yoluyla, Ulusların Zenginliği ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz, önemini, sonuçlarını ve çağdaş dünyadaki ilgisini araştıracağız. Hiç şüphesiz Ulusların Zenginliği, günümüz toplumundaki etkisini ve erişimini anlamak için derinlemesine ve ayrıntılı bir şekilde araştırılmayı hak eden bir konudur.

Ulusların Zenginliği
An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations
Kitabın 1776 baskısının ilk sayfası
YazarAdam Smith
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce
TürlerEkonomi, felsefe
Yayım9 Mart 1776
YayımcıW. Strahan and T. Cadell
Sayfa1094
ISBN9754589275

Milletlerin Zenginliğinin Doğası ve Nedenleri Üzerine Bir İnceleme, İskoç düşünür ve iktisatçı Adam Smith'in 1776'da yayınlanan eseri. "Ulusların Zenginliği" olarak da bilinen kitap çağdaş iktisat alanındaki ilk eserdir. Kitap klasik ekonominin en temel eserlerinden birisi olarak kabul edilir ve ulusların zenginliğini neyin oluşturduğuna dair dünyanın ilk toplu tanımlarından birini sunar. Sanayi Devrimi'nin başlangıcındaki ekonomik durumun üzerine düşerek, Kitap iş bölümü, üretkenlik ve serbest piyasa gibi geniş konulara değinir.[1]

Kaynakça

  1. ^ O’Rourke, P. J. (7 Ocak 2007). "'On "The Wealth of Nations"'". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. 16 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2022.