Vehbi Demir

Günümüz dünyasında Vehbi Demir benzeri görülmemiş bir önem kazanmıştır. Vehbi Demir'den sosyal bir fenomen, bir bilimsel araştırma konusu veya tanınmış bir kişi olarak bahsediyor olsak da onun varlığı toplum üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Bu makalede Vehbi Demir'in en alakalı yönlerini, farklı alanlardaki etkisini ve sürekli değişen dünyamız için olası sonuçlarını derinlemesine inceleyeceğiz. Detaylı bir analizle Vehbi Demir'in bugün nasıl belirleyici bir faktör haline geldiğine ve gelecekte de varlığının nasıl iz bırakmaya devam edeceğine bakacağız.

Vehbi Demir
Türkiye Büyük Millet Meclisi
6., 7. ve 8. Dönem Milletvekili
Görev süresi
3 Nisan 1939 - 24 Mart 1950
Seçim bölgesi 1939Ordu
1943Ordu
1946Ordu
Kişisel bilgiler
Doğum 1885
Bursa
Ölüm 23 Haziran 1950
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Bitirdiği okul Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane
Mesleği Tıp doktoru, siyasetçi

Vehbi Demir, (1885, Bursa - 23 Haziran 1950), Türk siyasetçidir.

İstanbul Tıbbiye Mektebi mezunudur. İstanbul Haseki Nisa Hastanesi ve Tıp Tıbbiye Viladiye Servisi Asistanlığı, Hicaz Demiryolu Şam Kısım Doktorluğu, Ser Tabip Muavinliği, Şam Hastanesi Nisaiye Tabipliği, Şam Belediyesi Sıhhiye Müşavirliği, Ankara-Sivas Hattı Tabipliği, Bastabipliği, Devlet Demiryolları Sıhhat İşleri Başhekimliği, Müdürlüğü, Kızılay Merkezi Umumi Azalığı, Ankara Belediye Meclisi Azalığı, Ankara 1. Mıntıka Tabipler Odası Reisliği, TBMM VI., VII. ve VIII. Dönem Ordu Milletvekilliği yapmıştır. İstiklal Madalyası sahibidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2013.