İşitme cihazı

Bu makalede, İşitme cihazı ile ilgili çeşitli yönleri keşfederek, onun farklı bağlamlardaki önemini ve alaka düzeyini araştıracağız. Bu doğrultuda, çağdaş toplum üzerindeki etkisini ve tesirinin yanı sıra zaman içindeki gelişimini de analiz edeceğiz. Ayrıca, bu konuda geniş ve eksiksiz bir vizyon sunmak amacıyla İşitme cihazı etrafında var olan farklı bakış açılarını ve görüşleri de inceleyeceğiz. Bu makale, kökeninden şu anki durumuna kadar İşitme cihazı'e birçok açıdan yaklaşacak ve okuyucuya onun hakkında kapsamlı ve zenginleştirici bir anlayış sunacaktır. Kuşkusuz bu, ayrıntılı olarak araştırılmayı hak eden büyüleyici bir konudur.

Elektronik işitme cihazları veya sistemleri, sağırlık hastalığı gibi duyma engellilere özellikle işitme alanında yardımcı olabilen tıbbi cihazlardır.

Kulak arkası işitme cihazı modeli

Çalışma sistemi ve yerleştirilmesi

Gerekli olan küçük ve kulağa kolayca yerleşebilecek sistem için ilk önce muayene aşaması vardır. Engellinin kulağında herhangi bir yaralanma, zedelenme veya dış kulağın olmaması gibi sorunlar yoksa sistem için uygundur. Dış kulağın olmaması durumunda sentetik yapay bir dış kulak yapılabilmektedir ve bu sorun giderilmektedir. Yaralanmalarda ise türlü tedaviler ile sorun giderilmektedir. Eğerki sorun, Orta kulakta ise o zaman bu sisteme gerek duyulmaktadır. İç kulak ile orta kulağın bağlantısını sağlayan oval pencereye yerleştirilir. Cihaz, ses sinyallerini güçlendirir ve böylece işitme olayı başarıyla gerçekleşir.

Başka türlü tedaviler

Kök hücre teknolojisi ile bu tür problemler de artık giderilebilmektedir. Yapılan kök hücre tedavileriyle, kulağın herhangi bir yerindeki sağlık sorunları halledilmektedir. Sinir hücrelerinde meydana gelen sorunlarda ise özel sistemler de kullanılabilmektedir. Kulak çeperinde meydana gelen sorunlar için ise kulak çeperinde yapılabilecek bir müdahale ile sorun halledilebilmektedir.

Kaynakça