İstenç ve Tasarım Olarak Dünya

Bu makalede, İstenç ve Tasarım Olarak Dünya'in büyüleyici dünyasını ve bu konunun günümüz ortamında sahip olduğu tüm sonuçları keşfedeceğiz. Tarihinden toplum üzerindeki etkisine, farklı bakış açıları ve uygulamalarıyla İstenç ve Tasarım Olarak Dünya'in ilgili tüm yönlerini derinlemesine analiz edeceğiz. Ayrıca bu konuyla ilgili en son araştırma ve keşiflerin yanı sıra konuyla ilgili uzmanların görüşlerine de yer vereceğiz. Hiç şüphesiz İstenç ve Tasarım Olarak Dünya heyecan verici ve sürekli gelişen bir konudur, dolayısıyla bu makale onun günümüzdeki önemini ve anlamını daha iyi anlamak için bir rehber olmayı amaçlamaktadır.

İlk baskının ilk sayfası

İstenç ve Tasarım olarak Dünya veya özgün ismiyle Die Welt als Wille und Vorstellung, Alman filozof Arthur Schopenhauer'in ilk kez 1819'da basılmış felsefî eseri. Schopenhauer'in felsefî düşüncelerinin temelini ve odağını oluşturan bu eser aynı zamanda onun başyapıtı olarak görülür.

Eserin ortaya çıkışı

Eserde yer alan fikirler Schopenhauer'in kariyerinin erken dönemlerinden beri ürettiği fikirlerdir ve eserin ilk cildinin 1819'daki basımıyla birlikte somut biçimde ortaya konmuştur. Bu ilk cilt dört kitaptan oluşmaktaydı ve onun epistemoloji, ontoloji, estetik ve etik konularındaki görüşlerini içermekteydi. Çok daha sonraları, 1844'te yayımladığı ikinci cilt ise birinci cilde dair açıklamalar ve birinci cilde ek bazı fikirler içermekteydi.

Türkçe Çevirileri

  • İsteme ve Tasarım Olarak Dünya, Çeviren: Levent Özşar, Biblos Kitabevi Yayınları. (eksik çeviri)
  • İsteme ve Tasavvur Olarak Dünya, Çeviren: A. Onur Aktaş, Doğu Batı Yayınları. (tam çeviri)